Дачић: Циљ побољшање стандарда

Економски развој, а не пребацивање привредних проблема на леђа најсиромашњијих грађана, једини начин за излазак Србије из кризе, рекао Ивица Дачић у Костолцу. Основни циљ социјалиста и њихових коалиционих партнера је побољшање услова живота грађана, каже Дачић.

Премијер и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је у Костолцу да су економски развој, а не пребацивање привредних проблема на леђа најсиромашњијих грађана, једини начин за излазак Србије из кризе.

Дачић је на предизборном скупу, уочи локалних избора у тој општини који су заказани за 15. децембар, истакао да исте вредности деле и коалициони партнери СПС-а - ПУПС и Јединствена Србија.

Он је изразио уверење да ће грађани Костолца на предстојећим изборима подржати коалицију која је и тренутно на власти у тој општини, истакавши да та коалиција у претходном периоду радила за развој, како Костолца, тако и целе Србије.

Дачић је посебно истакао обезбеђивање велике инвестиције из Кине за развој термоелектране и површинских копова у Костолцу, упркос противљењима, како је рекао, многих других из Србије.

Истакао је да је поносан на ту инвестицију, као и на сарадњу с Кином и с Русијом, али и на добре односе и с Бриселом и Вашингтоном.

"Ако најмоћније државе попут Немачке и Велике Британије шаљу највеће привредне делегације у Кину, зашто ми не бисмо сарађивали с њима", рекао је Дачић, поручивши да он Србију воли исто онолико колико и председници тих држава своје земље, ако не и више.

Дачић је нагласио и да с поносом може да каже да Србија може да се појави и у Пекингу, Бриселу, Москви и Вашингтону и да тражи оно што јој је у интересу - да буде део савременог и модерног света.

Он је изразио спремност, у име коалиције СПС-ПУПУС-ЈС да сарађује са свима који деле исте вредности и имају исте високе циљеве, који су неопходни одговорним политичарима које бира народ.

"Ко хоће да ради са нама у остваривању тих циљева је добродошао", рекао је Дачић, истакавши да та коалиција не жели да учествује "у медијској и политичкој сцени, коју неки желе да претворе у ријалити шоу 'Фарма'.

Дачић је истакао и да је основни циљ социјалиста и њихових коалиционих партнера побољшање услова живота грађана и да су сви једнаки пред законом, да сви имају право да се лече без обзира колико пара имају, на праведну државу у свим сегментима.

Истакао и да политика СПС-а никада није била "што горе за Србију то боље за мене и партију", нагласивши залагање за стварање јаке и поштоване државе која само тако може да одбрани националне и државне интересе.

Предизборном скупу присуствовали су и заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који су позвали грађане да гласају за изборну листу СПС-ПУПС-ЈС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару