Читај ми!

Социјалисти не подносе оставке у Крагујевцу

Члан градског већа Крагујевца Зоран Прокић и заменица председника Скупштине града Славица Коминац, обоје чланови СПС-а, неће поднети оставке на те функције, већ траже да буду разрешени по законској процедури.

Заменица председника Скупштине Крагујевца Славица Коминац и члан градског већа Зоран Прокић неће поднети оставке, већ захтевају да буду разрешени по законској процедури, речено је Танјугу у СПС-у, чији су они чланови.

"Одлуку да ниједан члан не подноси оставке синоћ је једногласно донео Извршни одбор СПС-а у Крагујевцу", рекао је Танјугу председник крагујевачких социјалиста Зоран Прокић.

Наглашавајући да је Извршни одбор једногласно дао подршку одлуци руководства крагујевачких социјалиста да у петак напусте седницу Скупштине града, Прокић је рекао да је одбор одбацио оптужбе УРС-а и председника локалног парламента Саше Миленића на рачун лидера социјалиста Ивице Дачића.

На питање да ли је у Крагујевцу на помолу раскид коалиције између социјалиста и Јединствене Србије, Прокић је одговорио да ће социјалисти то накнадно разматрати на страначким органима.

"Одборници ЈС-а имају легитимно право да сами доносе одлуке", рекао је Прокић.

Чланови Савета владајуће коалиције у Крагујевцу су у начелу договорили функционисање власти у наредном периоду.

Редовна седница Савета била је затворена за јавност, а како је председник тог тела Милан Урошевић рекао Танјугу о свим одлукама јавност ће бити обавештена сутра на заједничкој конференцији за новинаре председника свих градских одбора странака које чине власт у Крагујевцу.

На питање да ли је Савет донео одлуку о покретању процедуре разрешења двоје социјалиста са градских функција, Урошевић је одговорио " о томе ћете информације добити сутра".

"Оно што могу да вам кажем је да је у начелу договорено даље функционисање владајуће коалиције на истим принципима када је и 2012. прављена, а чији је циљ даље успешно функционисање града", рекао је Урошевић.

На питање да ли су све странке владајуће коалиције учествовале у раду Савета, Урошевић је одговорио потврдно.

Како је рекао, нови моменат је то што су на седници Савета присуствовали представници ЈС-а и ПУПС-а који су у коалицији са СПС-ом, а који више не учествује у власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару