Приведен члан бирачког одбора "Српске"

Члан бирачког одбора ГИ "Српска" Зоран Стојановић из Пасјана приведен јутрос, а повратник Богдан Петковић претучен прексиноћ, саопштава "Српска". Наставља се притисак на Србе уочи другог круга локалних избора, а међународна заједница не реагује, упозорава "Српска".

Грађанска иницијатива "Српска" је саопштила да је члан бирачког одбора испред те иницијативе Зоран Стојановић из Пасјана приведен јутрос у полицијску станицу у Гњилане. "Српска" је саопштила и да је у ноћи између недеље и понедељка претучен повратник Богдан Петковић из Пасјана.

"Српска" упозорава да је тиме настављен притисак на Србе на Косову и Метохији уочи другог круга локалних избора.

Стојановић је приведен око 10 часова, а и даље је у станици полиције, саопштио је изборни штаб те листе из Грачанце.

У полицијску станицу су јуче позвана још петорица посматрача и чланова бирачких одбора на предстојећим локалним изборима испред листе "Српска" у општини Партеш, а разлог није наведен.

"Тортура над Србима наставља се, а да међународна заједница, пре свега ОЕБС који је задужен за регуларност предизборног и изборног процеса, не чине ништа да се овакав вид малтретирања Срба заустави", наводи се у саопштењу "Српске".

Србе у Партешу и Пасјану, како се упозорава у саопштењу, већ два месеца приводе и испитују а да за то нема конкретног повода.

"Најоштрије осуђујемо овакав вид малтретирања Срба и позивамо све релевантне факторе да реагују и зауставе овакав вид застрашивања пред други круг локалних избора на Космету", поручује "Српска".

"Српска" је саопштила и да је у ноћи између недеље и понедељка претучен повратник Богдан Петковић (35) из Пасјана, наводећи да је то само један у низу напада на њихове симпатизере за последња 24 сата.

Они у саопштењу наводе да због страха Петковић до сада никоме није смео да се обрати. Њега је, како тврде, у овом селу претукао члан изборног штаба СЛС-а у овом селу, а Петковић је том приликом задобио повреде главе и тела.

"Бојим се за своју и безбедност свог сина. Не смем да изађем из куће, ово је страшно", рекао је Петковић, а наводи се у саопштењу.

Они су осудили овакав однос према онима који "само зато што јавно изражавају своје политичко опредељење према нашој Српској, трпе свакакве облике насиља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару