Читај ми!

Посланици о породичном насиљу и контроли хране

У делу седнице за постављање питања, посланици ЛДП-а поново су питали зашто не расписују конкурси за директоре јавних предузећа. Послници УРС-а затражили бољу заштиту жена од насиља, док је СПО питао када ће почети да ради лабораторија за проверу квалитета хране.

Посланици Скупштине Србије искористили су своје право да поставе питања представницима власти.

Либерално демократска партија (ЛДП) поново је питала зашто се не расписују конкурси за директоре јавних предузећа, УРС је затражио бољу жаштиту жена од насиља, док је СПО питао када ће почети да ради лабораторија за проверу квалитета хране.

У делу седнице за постављање посланичких питања, Демократска странка затражила је веће ангажовање владе и председника у побољшању положаја Срба у региону, док је Демократска странка Србије затражила од Министарства енергетике да уподоби цену струје за привреду, тако да буде иста на целој територији Србије.

Посланик ДС-а Срђан Миливојевић питао јепредседника Скупштине да ли је саопштење Савеза јеврејских општина довољан разлог да се парламент огради од коришћења речи геноцид у скупштинској дебати.

Миливојевић је у Скупштини Србије питао да ли ће шеф Посланичке групе Српске напредне странке Зоран Бабић јавно да се извини поводом непримереног коришћења речи геноцид коју је више пута поменуо и током медијских наступа. 

Посланик ЛДП-а Кенан Хајдаревић негодовао је што министри не одговарају на питања која им се постављају у парламенту и министра привреде Сашу Радуловића упитао зашто се не расписују конкурси за директоре јавних предузећа и шта је с конкурсима који су већ расписани.

"Министар Радуловић нема времена да нам одговори, а у исто време тврди да су политичари одговорни за то", казао је Хајдаревић и упитао који то политичари не дозвољавају да се изаберу директори јавних предузећа, да ли они седе у влади, парламенту или у тим предузећима.

Посланица УРС-а Јелена Травар Миљевић упозорила је да из године у годину расте број жена које су страдале као жртве породичног насиља и упитала владу шта намерава да учини, које кораке и мере да предузме како тај број и у наредној години не био већи.

Она је представнике владе упитала и шта се дешава са изрицањем мера заштите које подразумевају забрану прилаза жртви насиља или исељење насилника.

Посланик СПО-а Мирко Чикириз питао је министра пољопривреде Драгана Гламочића када ће у Србији почети да ради лабораторија за проверу квалитета хране за коју је од 2003. са ЕУ издвојено 15 милиона евра, како се за проверу квалитета хране више не би ангажовале скупе лабораторије у Холандији и Немачкој.

Заменик шефа посланичке групе ДС-а Јанко Веселиновић питао је председника Србије Томислава Николића зашто у свом мандату није примио породице несталих у Хрватској.

Веселиновић је навео да породице несталих из Хрватске треба данас да се састану с председником Хрватске Ивом Јосиповићем, а председник Србије се није удостојио да их прими.

Посланик ДСС-а Милан Лапчевић затражио је од Министарства енергетике да уподоби цену струје за привреду, тако да буде иста на целој територији Србије.

Поводом најављеног поскупљења струје за привреду од 1. јануара 2014, Лапчевић је навео да ће бити различите цене у различитим деловима Србија, јер ће у неким деловима бити укључени и трошкови одржавања мреже који су већи у брдско-планинским пределима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару