Читај ми!

СНС: Бесмислене тврдње ДС-а

СНС се залаже за увођење праве децентрализације у управи Београда, поручио Зоран Бабић и оценио као бесмислене тврдње ДС-а да у протекле четири године напредњаци нису урадили ништа у општини Вождовац.

Српска напредна странка саопштила је да се залаже за увођење суштинске и праве децентрализације у управу Града Београда и истовремено је одбацила тврдње ДС-а да ништа у протекле четири године није урадила у општини Вождовац, оценивши их бесмисленим.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Зоран Бабић рекао је на конференцији за новинаре да грађани Београда најбоље знају какве потребе имају и где је потребно изградити вртиће, паркове и школе.

Стога СНС жели да исправи неправду коју је свим градским општинама нанео бивши градоначелник Драган Ђилас централизујући и преузимајући све послове и сав новац грађана, рекао је Бабић.

Ђилас и његови сарадници, које је Бабић оценио некомпетентним, нису, како је рекао, имали довољно знања да воде Београд напред и онако како Београђани заслужују.

Он је као пример навео поступак легализације бесправно изграђених објеката и указао на чињеницу да је нерешено остало 95 одсто тих захтева.

Бабић је рекао да је новац централизован у Ђиласовим рукама и да је коришћен за злоупотребе у пословима јавни предузећа чији је оснивач Град.

Као пример, Бабић је навео набавку возила за ЈКП "Водовод и канализација", за које је навео да је њихова годишња рента била већа него да су купљена.

"Никада више јавном предузећу чији је оснивач Београд не сме да се деси да за шест радних машина и камиона годишње закуп плаћа 500.000 евра, а да нове на тржишту коштају 570.000, а половне око 240.000 евра", истиче Бабић.

Указао је и да је за Вождовац издвојено свега 13,5 милиона динара, иако та општина има 200.000 становника.

Бабић је изјаве из ДС-а, које је данас изнео шеф посланика те странке у Скупштини Србије Борислав Стефановић, да ништа у тој општини није учињено, оценио бесмисленим и позвао Стефановића и све чланове ДС-а да заједно са њим крену у обилазак Вождовца како би им показао шта је све у тој општини за тако мали износ учињено.

Члан општинског већа СНС-а Вождовца Александар Савић је указао на чињеницу да је та општина у протекле четири године била запостављена од градских власти, али је, упркос томе, обновљено 15 школа, направљена су игралишта и изграђене спортске сале у Јајинцима и Рипњу.

Савић је најавио да ће до краја школске године 14 основних школа у тој општини добити видео надзор, чиме се СНС "бори против наркоманије и криминала".

СНС нема ништа против отварања тајних досијеа

Зоран Бабић је поручио да СНС нема ништа против отварања тајних досијеа, нити да се о томе разговара у Скупштини, али да Србија у овом тренутку има много важније проблеме које мора да реши.

"Поносни смо на све што смо урадили у протеклих пет година од оснивања странке, посебно на оно што смо урадили у оквиру Владе, предузећа, градова и општина у којима је СНС на власти. Отварање досијеа је политичка тема која треба да дочека политички консензус, а не место где ћемо се препуцавати. СНС и ја лично немамо никакав проблем с том темом", рекао је Бабић.

Према његовим речима, та странка, а, како каже, првенствено лидер СНС-а и први потпредседник Владе Александар Вучић, увела је принцип да се криминал и корупција сакнционишу "ма са које стране долазили и иза чије год се чланске карте скривали".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару