Коштуница: Србија је угрожена

Србија је угрожена, угрожене су држава, територија, уставни поредак, привреда, али и моралне и традиционалне вредности, упозорио је лидер ДСС-а Војислав Коштуница у најновијој књизи. Европска унија постала главни заступник политике уцењивања Србије, поручио Коштуница.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница упозорио је у најновијој књизи да је Србија угрожена, као и њена територија, уставни поредак, привреда, развој земље, демографија, али и моралне и традиционалне вредности.

"Да ли је завршетак започетог процеса пропадања и разбијања Србије неумитан или је могуће избећи најгори сценарио који је намењен Србији. Друго суштинско питање које се намеће односи се на стратегију будуће политике Србије која треба да заустави историјски пад Србије и започне њену државну, националну и моралну обнову", наводи Коштуница у најновијој књизи, чије делове објављује Данас.

Унија је постала главни заступник политике уцењивања Србије, заузевши став да су европске интеграције непосредно повезане са успостављањем нормалних добросуседских, а заправо међудржавних, односа Србије са Косовом, указао је Коштуница.

Коштуница је истакао да је Брисел напустио "пропагандну обману" о два одвојена процеса, после чега се приступило потписивању низа споразума између Београда и Приштине, укључујући и кровни Бриселски споразум од 19. априла 2013. године, као и план његове имплементације.

Ови споразуми су дело претходне и садашње Владе у Београду, а најзначајнији, преломни корак у примени ових споразума су локални избори на Косову 3. новембра 2013. године.

Те изборе су расписале и њих организују власти лажне косовске државе. Ту државу Београд тобоже не признаје, али не само да позива, већ и тера своје држављане да изађу на изборе које је косовска власт расписала, нагласио је Коштуница.

Да ли власт и већи део опозиције питање ЕУ посматрају реално и кроз српске националне интересе, или само беспоговорно слушају диктате који стижу из Уније, упитао је Коштуница.

Нажалост, као ретко када у историји, садашња власт се према Европској унији, као једном међународном центру моћи, односи послушнички и поданички.

За власт у Србији је ЕУ неупитна вредност, којој морају да се подреде и покоре сваки наш национални интерес и вредност, сматра лидер ДСС-а.

Коштуница наводи да власт не поставља питање да ли народ Србије жели по сваку цену у ЕУ, већ да ли је Унија смислила и утврдила све услове које треба да постави Србији.

Поврх свега, за власт Србије ЕУ је идеална и жељена творевина, за коју ниједна српска национална жртва није превелика и свака се мора и може поднети, закључио је Коштуница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару