Читај ми!

Стефановић са представницима Бундестага

Небојша Стефановић састао се у Београду са представницима немачког парламента, поводом избора кандидата из Србије за доделу "Међународне парламентарне стипендије" Бундестага.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић састао се у Београду са представницима немачког парламента, поводом избора кандидата из Србије за доделу "Међународне парламентарне стипендије" Бундестага.

Немачку делегацију предводила је посланица Марија Флахсбарт.

У оквиру овог програма, укупно 120 стипендиста из 28 држава од 3. марта до 31. јула 2014. године добиће прилику да се упознају са парламентарним системом Немачке у склопу стипендије коју у потпуности финансира немачки Бундестаг, саопштила је немачка амбасада.

Програм има за циљ омогућавање непосредног сагледавања политичких токова и процеса одлучивања.

Стипендисти ће радити у канцеларијама посланика Бундестага, а биће уписани и на неки од универзитета у Берлину, тако да ће бити у прилици да учествују и на предавањима и у другим наставним активностима.

Програм се реализује под покровитељством председника немачког Бундестага, а у сарадњи са три универзитета у Берлину.

Немачки Бундестаг покрива све путне, смештајне и трошкове осигурања и обезбеђује месечну стипендију.

Током боравка у Београду, немачка делегација састаће се са личностима из политике, привреде и просвете, као и са бившим стипендистима у циљу одржавања већ постојећих контаката.

У многим земљама су бивши стипендисти формирали удружења у циљу одржавања интеркултуралног дијалога и умрежавања.

У Србији удружење бивших стипендиста постоји од априла 2010. године и окупља укупно 43 учесника програма "Међународне парламентарне стипендије", навела је амбасада Немачке у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару