ДПК неће подржати ни Ивановића ни Пантића

У другом кругу избора за градоначелника Косовске Митровице кандидат ДПК Агим Дева неће подржати ниједног од двојице српских кандидата. За сада није било разговора о евентуалном формирању већине у скупштини северне Митровице, иако има таквих интенција, каже Дева.

Кандидат Демократске партије Косова за градоначелника северне Косовске Митровице Агим Дева рекао је да у другом кругу избора за градоначелника неће подржати ниједног од двојице српских кандидата.

У другом кругу 1. децембра учествоваће кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Крстимир Пантић и кандидат Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

Пантић, кога подржава Влада Србије, освојио је више гласова у првом кругу када је Дева био трећи по броју освојених гласова.

"Однос њих двојице (Ивановића и Пантића) је доста затегнут. Оставио бих бирачима да се сами определе кога хоће", рекао је Дева за агенцију Бета.

Према његовим речима, за сада није разговарао ни са једним од кандидата за градоначелника о евентуалном формирању већине у скупштини северне Митровице где би ДПК могла да буде одлучујући фактор.

"За сада нисам покушао ни са једним, има таквих интенција, али видећемо још шта ће бити. Ако не буде велика коалиција (између "Српске" и СДП) неко мора са нама да уђе у коалицију", рекао је Дева.

Како каже, Албанци нису имали већих проблема на гласању у северној Митровици.

"Тензије на три бирачка места (у српском делу града 3. новембра) нису примерене ни Србима, ни нама, никоме. Очекујем да ће у другом кругу све бити мирно. Молим грађане да тада изађу масовно и да изаберу најбољег", рекао је Дева.

Резултати избора за одборнике општина на Косову још нису познати. Међутим, Бета сазнаје да у северној Косовској Митровици ни "Српска" ни СДП неће моћи самостално да формирају власт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару