ДС напустио седницу парламента

Протестујући због "увредљивих речи" које им је упутио СНС, посланици ДС-а напустили седницу парламента. Шеф посланика напредњака Зоран Бабић рекао је претходна власт отпуштањем радника направила геноцид. То је највеће унижавање угледа Скупштине у овом мандату, поручују демократе.

Посланици Демократске странке напустили су вечерас седницу парламента на којој се расправљало о амандманима на предложене измене Кривичног законика, због, како су навели, увредљивих речи и због тога што су посланици Српске напредне странке рекли да је "ДС направио геноцид" отпуштањем великог броја радника.

"Током поподневног дела седнице постало је сасвим јасно да због коришћења заиста увредљивих речи на рачун ДС-а, посланички клуб демократа није могао да настави да учествује даље у раду скупштине, јер везивати ДС са неким ко је на било који начин повезан са геноцидом је неприхватљива парламентарна пракса", рекла је за Танјуг потпредседница ДС-а и посланица те странке Наташа Вучковић.

Према њеним речима, одговорност је на владајућој већини да на другачији начин и користећи другачије методе политичког дијалога и политичке културе, обезбеди да се расправе у пленуму воде на много уљуднији начин, без коришћења увредљивих израза, који при том "заиста немају никакве везе са ДС-ом".

Вучковићева је најавила да ће се на сутрашњем састанку посланичког клуба одлучити да ли ће наставити да учествују у раду седнице.

Шеф посланика СНС-а Зоран Бабић је, одговарајући на критике посланика ДС-а, више пута током поподневне расправе поновио да је оно што је урађено за четири године претходне власти на повећању незапослености, отпушању и продавању имовине фирми - геноцид.

"Ви сте отпуштали раднике, ви сте одговорни што смо на врху листе по незапослености и по криминалу и корупцији. Радници 14. октобра, Жупе, Звезде, не морају да брину за своја радна места док је ове Владе", рекао је Бабић.

На то су оштро реаговале демократе, које су тражиле од председавајуће седницом Весне Ковач да изрекне опомену Бабићу, оцењујући да је то највеће унижавање угледа Скупштине у овом мандату.

Потом је Бабић упитао демократе како се зове када једна влада за четири године дуплира број незапослених, да би на крају демократе изашле из сале, после чега је убрзо завршена расправа о изменама Кривичног законика.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару