Читај ми!

Политичке стрелице због Београда

Важно је да Београд настави да функционише преко привременог већа, јер је у граду било потешкоћа, крађа и корупције, рекао за РТС функционер СНС-a Небојша Стефановић. Лидер ДС-a Драган Ђилас, међутим, сматра да Београд није пред колапсом, већ Србија, и да је главни град једини систем који функционише.

Председник Градског одбора СНС-a Небојша Стефановић рекао је да је важно да Београд настави да функционише преко привременог већа, док је лидер ДС-а Драган Ђилас поручио да није требало чекати два месеца да се тај орган формира, већ је требало да се иде на локалне изборе.

Овде можете погледати/преузети емисију Упитник

Стефановић је, гостујући у емисији "Упитник" на РТС-у, рекао да је важно да сада грађани виде да формирањем овог већа Град функционише и да све службе раде.

Према његовим речима, градске компаније и јавна предузећа постале су веома сиромашне, а за то време Драган Ђилас, као градоначелник, постајао је све богатији.

"СНС-у је било важно да се обезбеди нормално функционисање града. Мислимо да је у функционисању града било потешкоћа, крађа и корупције", рекао је Стефановић.

Он је навео и да ће се покренути процеси како би се задуживање Београда зауставило.

Стефановић је поновио да су раније критике изнете на рачун кандидата ДС-а у том већу Живорада Анђелковића и Татјане Пашић биле основане.

"То је став СНС-а и те критике су биле основане", рекао је Стефановић и додао да је Анђелковић један од људи који су одговорни за задуживања Београда и комуналне проблеме.

"СНС није одлучивао о привременом органу. Одлуку је донела Влада Србије", истакао је Стефановић и додао да ни Небојша Човић, ни Синиша Мали нису чланови СНС-а.

Некадашњи градоначелник је рекао да Београд није пред колапсом, већ Србија, и да је главни град једини систем који функционише, поручивши да је власт имала могућност да све афере пријави тужилаштву, што, како је навео, није учињено.

"Са вама по блату ваљати се нећу и нећу одговарати на бесмислене оптужбе које на исти начин износите као кад сте били СРС, тад смо сви били издајници, а данас смо сви ми који сматрамо да Влада не ради добро - мрзитељи, криминалци и лопови, како нас називате без доказа и пресуде", рекао је Ђилас Стефановићу.

Он је истакао да странке треба да понуде грађанима решења како ће се у наредном периоду развијати Београд и да грађани знају за кога да гласају на локалним изборима.

Према његовим речима, ДС ће учествовати у раду већа баш као што су седели и са СНС-ом у Скупштини града Београда, поручујући да ће демократе бити у сваком техничком органу "ако виде смисао тог органа".

Ђилас је указао на то да није било потребе чекати скоро два месеца да се формира привремено веће и да ДС сматра да је требало да има два представника у том органу.

"СНС је урадио другачије, па смо ми, сматрајући да треба да помогнемо у функционисању града, дали нашег представника. Ако се тај орган буде понашао у складу са законом, сигурно ће тај тим омогућити да град функционише", рекао је Ђилас.

ДС неће у коалицију са напредњацима 

Лидер ДС-а је поновио да демократе неће ући у коалицију с напредњацима.

"ДС није против уласка ЛДП-а у привремено веће, али закон каже да састав већа мора да води рачуна о саставу распуштене Скупштине. ЛДП је желео место које није њихово", рекао је Ђилас.

Лидер ДС-а је поручио председнику ЛДП-а Чедомиру Јовановићу да се сећа предлога либерала да формирају заједничку странку и уђу у владу са СНС-ом. "Рекао сам вам да то није позиција ДС-а", навео је Ђилас.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић упитао је Ђиласа зашто је опседнут његовим односом са Александром Вучићем, наводећи да у томе не види корист за Београд и Београђане.

Ђилас је одговорио да није опседнут и да је приступ Вука Драшковића, који је отворено рекао да жели да СПО буде на листи СНС-а, поштенији.

Јовановић је рекао да ЛДП не крије свој однос ни са једном странком на политичкој сцени и додао да политичари треба да понуде земљи нешто нормално, а то је договор куда Београд треба да иде и да грађани, без озбира на то ко дође на власт, знају на шта ће град личити.

Београд се налази у "ненормалним околностима већ две године", оценио је Јовановић додајући да је "биран термин у коме избори у Београду могу да се одрже".

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару