Читај ми!

Посланичка питања

У делу седнице парламента који је био предвиђен за посланичка питања, Сузана Грубјешић из УРС-а поново упитала министра привреде Сашу Радуловића о његовој имовини. Посланици су се интересовали и за експлоатацију никла, борбу против дроге у Лазаревцу, бископску мрежу у Београду и пореске опомене ратарима.

Посланици Скупштина Србије искористили су своје право да поставе питања представницима власти. 

Посланица Уједињених региона Србије Сузана Грубјешић поново је позвала министра привреде Србије Сашу Радуловића да објасни како је могуће да нема ни покретну ни непокретну имовину упркос томе што је имао приходе док је радио као стечајни управник.

"Како је могуће да са приходима које сте остварили као стечајни управник у 15 фирми ваша имовинска карта буде празна? Да ли сте ви филантроп или коцкар када након тако богате каријере немате ни покретну ни непокретну имовину", рекла је она у делу седнице Скупштине Србије за посланичка питања.

Посланици су питали министре Владе Србије и о плановима за експлоатацију руде никла, безбедносној ситуацији у земљи и проблемима са којима се суочавају пољопривредници на северу Војводине.

Посланица Демократске странке Србије Милица Војић-Марковић упитала је министра рударства Милана Бачевића на основу чега је фирми Србија никл продужио уговор за истраживање руде никла у општини Трстеник.

Милица Војић-Марковић, председница Одбора за заштиту животне средине, указала је да се грађани Трстеника противе експлоатацији никла и да ће у случају да се то деси животна средина бити неповратно загађена и самим тим угрожено здравље људи.

Срђан Миливојевић из Демократске странке критиковао је Владу Србије да није довољно учинила на заштити права грађана и упитао због чега нико од надлежних није примио грађане Лазаревца из удружења Свети Сава који су почели борбу против дилера дроге у свом месту.

Миливојевић је рекао да је актуелна власт без основа смањила казне затвора великом броју осуђеника.

Посланик Социјалистичке партије Србије Срђан Драгојевић рекао је да је пример пљачкашке деценије 90-тих година приватизација "Београд филма" и питао министре привреде и културе Сашу Радуловића и Ивана Тасовца шта ће државни органи учинити како би били обновљени биоскопе у Београду који су изузетно јавно добро.

Посланик Савеза војвођанских Мађара Арпад Фремонт упитао је Владу због чега се пољопривредницима са севера Војводине, где у великом броју живе припадници мађарске националне заједнице, шаљу пореске опомене са огромним каматама.

Фремонт је указао да се људима прети да ће им Пореска управа одузети земљу и упозорио да би у том случају они остали без средстава за живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару