Читај ми!

Одаловић: У недељу остварена велика победа

На поновљеним изборима у Косовској Митровици остварена је велика победа јер је разрешена дилема да ли ће градоначелник бити из српске заједнице, каже Вељко Одаловић. Коректно је да у другом кругу фаворит власти у Београду буде Крстимир Пантић, јер је листа "Српска" подржана на целој територији покрајине, сматра генерални секретар Владе Србије.

Генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић изјавио је данас да је на поновљеним локалним изборима у недељу у северној Косовској Митровици остварена велика победа и да ће фаворит владе у другом кругу бити кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Крстимир Пантић.

Одаловић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да је у у недељу остварена велика победа, јер је разрешена дилема да би градоначелник Косовске Митровице могао бити неко други, осим некога из српске заједнице.

Он је оценио да су на изборима у недељу били створени услови да свако искористи право и без притисака гласа, али да је проблем настао због тога што је неко из безбедносних разлога покупио гласачке кутије и материјал и однео у Косово Поље да тамо обави бројање.

Одаловић сматра да је то неоправдан потез, јер се гласање завршава и пребројавање обавља на гласачком месту и да је то бацило сенку на тај процес, због чега кандидати с правом постављају питање због чега се то догодило.

Нада се да ће у други круг изаћи и Пантић и да ће све бити регуларно, а да је коректно да фаворит владе буде Пантић, јер је та листа подржана на целој територији Косова и Метохије.

Према његовим речима, потребно је створити услове за фер изборе и да грађани опет, у миру без притисака и тензија, 1. децембра дају глас кандидату за кога сматрају да ће најбоље обављати функцију градоначелника Косовске Митровице.

Одаловић је додао да су створени услови да северна Косовска Митровица буде центар свих дешавања која се тичу српске заједнице, односно главни, административни, универзитетски и здравствени центар.

 

Уважена структура скупштине Београда

Говорећи о именовању привременог ограна управе града Београда, Одаловић је рекао да је важно то што су уважени резултати последњих избора и што су испоштоване странке које су чиниле градски парламент.

Одаловић је рекао да је учињен преседан да у том органу буде и представник странке која не чини владајућу коалицију, а имала је значајан број мандата у Скупштини и да се влада определила да у том органу буде и представник ДС-а.

Подсетио је да је реч о привременом органу који ће водити град у наредна два месеца и створити услове да се у року од два месеца распишу избори, који би могли да буду крајем марта.

На питање о сазнањима појединих медија да ће данас разговарати први потпредседник Владе Александар Вучић и лидер СПО Вук Драшковић, Одаловић је одговорио да је потребно обављати све консултације, јер се ради о значајним питањима и у том разговору, везаном за град Београд и да је значајно учешће свих странака.

Одаловић је оценио да је "случај Битићи" један од тежих случајева који се мора разрешити, јер се кроз истрагу није дошло до конкретних доказа о директним извршиоцима и налогодавцима.

Упитан о именовању амбасадора Србије у Вашингтону, Одаловић је одговорио да министар спољних послова Иван Мркић, који ради и на новом закону о спољним пословима, зна какав дипломата је потребан и да је потребно послати најбољег.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару