Читај ми!

Ђурић: Себична харанга ДС-а

"Због себичне харанге" коју је у јавности покренула ДС, учешће ЛДП у привременом већу било би контрапродуктивно, рекао потпредседник те странке Бојан Ћурић. Однос републичке владе био веома коректан, истакао Ћурић.

Потпредседник ЛДП-а Бојан Ћурић изјавио је да је политички, либералима место у привременом већу и да би то било релаксирајуће за атмосферу у Београду, али да би "због себичне харанге" коју је у јавности покренула ДС, учешће ЛДП у том телу било контрапродуктивно.

Ђурић је у изјави достављеној Танјугу рекао да је однос републичке владе био веома коректан, као и да ЛДП није желела да буде оправдање ДС за нове нападе и "за прикривање њихове стварне политичке неспособности".

Ђурић је подсетио и да је ЛДП раније данас обавестила председника СНС-а Александра Вучића да либерали не могу да прихвате позив који су им упутили за учешће у привременом већу за Београд.

"И даље мислимо да смо били у праву, мислимо да је политички ЛДП-у место у привременом већу и да би то било релаксирајуће за атмосферу у Београду. Били смо врло отворени, и однос представника републичке владе је био врло коректан", рекао је Ђурић.

Он је навео да је ДС у јавности покренула себичну харангу и да је створена несносна атмосфера линча према либералима, што значи да би у овом тренутку њихово учешће у привременом већу било контрапродуктивно.

"Ми смо те разлоге изнели и препустили да привремено веће буде формирано без ЛДП. Питање наше евентуалне политичке сарадње остављамо за период након избора", рекао је Ђурић.

ЛДП, како је додао, сматра да избори морају да се десе врло брзо и да једино Београђани могу да донесу политичку одлуку.

Како је Ђурић додао, ЛДП ће подршку затражити од њих и сигуран је да ће је и добити.

Он је навео и да ће на изборима у Београду грађани одлучити чија је политика боља и шта је будућност Београда, што је најдемократскије и прилика да се свако суочи са судом грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару