Читај ми!

Вулин: Решили смо се највећег страха

Србин ће бити градоначелник Косовске Митровице, чиме је решен наш највећи страх да ће Албанац управљати градом, рекао министар Александар Вулин.

Влада Србије изгубила је највећи страх када је Косовска Митровица у питању - да ће градоначелник бити неко кога грађани Митровице не желе, рекао је министар без портфеља задужен за Космет Александар Вулин.

"Наш највећи страх је решен, очекујем да се формира српска власт са српским градоначелником", истакао је Вулин, гостујући у Дневнику РТС-а.

"Најважније је да ће Срби у Косовској Митровици сарађивати. Не могу да замислим да албанске партије имају власт у Митровици", навео је Вулин.

Вулин је оценио да је Косовска Митровица јуче била "најмирнији град у Европи", јер су тако грађани тог града одлучили.

"У таквом миру, ОЕБС одлучује да се гласови односе у Косово Поље и тамо броје", рекао је Вулин, наводећи да треба сачекати објашњење због чега је било неопходно носити вреће и гласачке кутије у Косово Поље.

"Ми Срби не можемо да дозволимо грешку, вага се свака реч. Хајде да сачекамо комплетне информације", рекао је Вулин и захвалио се грађанима што су изашли на поновљене изборе.

Према његовим речима, грађани су послушали своју владу и послали поруку европској заједници да ауторитет Владе Републике Србије не сме бити потцењен.

Министар за КиМ рекао је да су му све српске листе драге, али да му је најдража она иза које стоји Влада Републике Србије. Међутим, честитао је свима на резултатима и истакао је да је најважније да Срби међусобно сарађују.

"Честитам грађанима што су изабрали овако како су изабрали, што су нас послушали, изашли на изборе и одлучили за своју судбину. Наравно, желимо да опет изађу у што већем броју, нека изаберу како хоће да изаберу", каже Вулин.

Коментаришући приче о притисцима на Србе с Косова, Вулин је рекао да таквих притисака није било и упитао је зашто то нико није поменуо онда када су Србе вређали и омаложавали на прошлим изборима, пре две недеље.

"Сада су људи изашли на изборе, јер пљувачке и мржње није било на улицама. Тако је решено. Ми немамо полицију, немамо војску, једино што смо могли да урадимо је да позовемо људе да се организују и слободно изађу на гласање у што већем броју", истакао је Вулин.

Министар за КиМ очекује да се кампања за наредни круг настави онако како је до сада вођена, као и да се одмах након избора формира Заједница српских општина.

"Очекујем препреке од стране Приштине и то непрекидно, да ће покушати да фаворизује поједине српске листе, да ће нам забрањивати посете и очекујем да ће се борити да Срби не изађу у други круг избора", рекао је Вулин и нагласивши да ће он дати све од себе да грађани поново изађу на гласање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару