Самарџић о учешћу у привременом већу

Демократска странка Србије има право на једно место у привременом органу, рекао Слободан Самарџић. Градски одбор ДСС-а одлучиће после става Владе о члановима привремног органа да ли ће то право искористити, каже потпредседник ДСС-а.

Градски одбор Демократске странке Србије донеће одлуку о учешћу свог кандидата у привременом органу у Београду тек након што Влада Србије изнесе јасан став о томе ко би требало да буду чланови тог тела.

Потпредседник ДСС Слободан Самарџић рекао је на конференцији за новинаре да та странка има право на једно место у привременом органу.

"Да ли ћемо то право искористити одлучиће Градски одбор, али тек после јасног става владе о члановима привремног органа", рекао је Самарџић.

На питање да ли очекује да ће ДСС бити понуђено место у привременом органу, Самарџић је одговорио да не може и не жели да прејудицира јер, како је рекао, до наредне седнице владе, која је заказана за 17 сати, може "свашта се деси".

"Ту се игра нека уобичајена игра престижа и доминације. Кад буде донета коначна одлука владе, и ми ћемо донети одговарајућу одлуку", закључио је Самарџић.

Слободан Самарџић изјавио је да је у недељу у северној Митровици одржана "фарса од избора" и да је у том граду било више униформисаних лица него бирача, због чега ДСС изражава сумњу у одзив од 5.200 бирача или 22 одсто.

Самарџић је на конференцији за новинаре рекао да се у недељу у Митровици могао видети велики број снага безбедности, од Косовске полиције до америчких и италијанских припадника КФОР и неуниформисаних припадника разних служби безбедности, због чега су такви избори одржани у ванредним околностима.

Самарџић је указао да се нелегалност тих избора осликава и по кампањи Владе Србије да се на биралишта изађе по сваку цену, односно захтевом пре свега запосленима у јавним предузећима да се иде колективно на гласање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару