Читај ми!

Вулин: Без Србије живот на Косову немогућ

Живот на Космету није могућ без учешћа државе Србије, поручио министар александар Вулин у Косовској Митровици. Држава ће и даље финисирати здравство на Косову, истакао Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин посетио је кориснике Народне кухиње у Косовској Митровици и истакао том приликом да, без учешћа државе Србије, на Косову и Метохији живот није могућ.

За социјално угрожено становништво на иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију а захваљујући Дирекцији за робне резерве, Народној кухињи у Митровици, која има 80 корисника, допремљена је једна тона хране.

"Без државе Србије, без учешћа државе Србије на Косову и Метохији, живот једноставно није могућ и то се види и на овом примеру", рекао је Вулин, нагласивши да када не буде било народних кухиња, тада ће моћи да се каже да смо успели.

"А до тада, водићемо рачуна и о социјално најугроженијим, као што ћемо водити рачуна о сваком студенту, здравственом раднику, сваком раднику у локалној самоуправи, као што ћемо водити рачуна и о онима који примају привремену надокнаду за незапослене, водићемо рачуна као што смо и до сада водили рачуна", поручио је Вулин.

Кандидат за градоначелника Северне Митровице Крстимир Пантић рекао је да је допремање помоћи Народној кухињи у Косовској Митровици још један доказ да држава Србија нема намеру и да неће одустати од пружања помоћи сопственом народу на Косову и Метохији.

"То је још један доказ да ће држава Србија наставити да у пуном обиму буде на Косову и Метохији, да у пуном обиму се бори за опстанак Срба на Косову и Метохији", казао је Пантић, додајући да је жеља свих да у будућности оваквих установа буде што мање.

У име 80 корисника Народне кухиње на помоћи је захвалио Гојко Квргић (82), избеглица из Хрватске који је рекао да је у Митровици скоро две деценије.

"Овде сам 19 година, захвалан сам овом народу и овој управи, решили су ми највећи проблем - стамбено питање. Жена ми је болесна, ћерка је 100 одсто инвалид, јако се тешко живи јер немам ни пензију, али уз овај народ сам добро прошао и захваљујем се свима", рекао је Квргић.

Држава ће наставити да финансира здравство

Претходно, приликом посете запосленима у Дому здравља у Косовској Митровици, Вулин је истакао да ће Србија наставити да финансира здравство на Косову и позвао Србе да изађу на поновљене изборе у Косовској Митровици у недељу 17. новембра.

Вулин је истакао да ће држава Србија наставити у потпуно неизмењеном облику да финансира сваки облик здраствене заштите на Косову и Метохији, да је предвиђено буџетом и да је то цврста политичка одлука која се не може мењати.

"Здравство на Косову и Метохији је нешто на чему почива живот у покрајини и ако морамо да кажемо шта је то најбитније и најважније што живот на Косову и Метохији чини могућим то су онда здравство и просвета, истако је Вулин.

Те две ствари (здравство и просвета) се апсолутно неће мењати, држава Србија не мисли да прекине са њиховим финансирањем или да учини било какву промену која може да угрози живот наших грађана на простору Косова и Метохије," нагласио је Вулин.

Министар је честитао славу здравственим радницима и позвао грађане Косовске Митровице да изађу у недељу на поновљене изборе у овом граду како би се, како је рекао, сачувала могућност грађанима на Косову и Метохији да наставе да живе са својом државом како су живели.

У име здраствених радника Вулину на посети захвалила је др Миљана Николић која је том приликом истакла да се са министром разговарало о будућим плановима који ће бити реализавани у блиској будћности а везана су за реконструкцију митровичког Дома здравља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару