Представници с КиМ траже да Стефановић распише изборе

Представници Скупштине Косова и Метохије коју су формирали одборници са севера Косова, међу којима и посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић, затражили су да председник парламената Небојша Стефановић распише локалне изборе на Косову.

Захтев да председник парламената распише локалне изборе на Косову, представници Скупштине Косова и Метохије коју су формирали одборници са севера Косова, међу којима и посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић пренели су попредседнику Скупштине.

Они су дошли у парламент где их је примио потпредседник Скупштине Ненад Поповић, који је и посланик опозиционе ДСС.

Поповић је новинарима у парламенту после састанка с представницима Скупштине Косова и Метохије, коју не признаје Влада Србије, рекао да су њихови захтеви легални.

"Њихов захтев је легалан, а њихов страх потпуно оправдан, јер се на њих врши притисак да учествују на изборима које је расписала лажна држава Косово. По Уставу Србије једини легални избори су они које расписује председник Скупштине Србије", рекао је Поповић.

Потпредседник Скупштине Косова и Метохије Добросав Добрић рекао је новинарима да је Влада Србије 1. септембра без образложења распустила скупштине општина на северу Косова на основу Закона о локалној самоуправи.

Он је рекао да су дошли у парламент да изнесу своје мишљење и пренесу да су под притиском, правним насиљем и како би видели да ли ће Скупштина Србије да поштује законе, јер је њен председник дужан да у року од 60 дана распише изборе.

Добрић је рекао да је само 10 одсто Срба са севера Косова изашло на косовске локалне изборе одржане 3. новембра и да 90 одсто уписаних бирача, Срба на северу Косова није изашло на изборе и тиме се изјаснило да неће да изађе из Републике Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару