Читај ми!

ДС: Нисмо позвани у привремено веће Београда

Чини се да ће састав градске скупштине бити игнорисан приликом формирања привременог већа Београда, замерио Влади Србије Борислав Стефановић, додајући да ДС није позвана да у томе учествује.

Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је да ДС још нико није звао да учествује у привременом већу Београда и да му се чини да ће приликом његовог формирања састав градског парламента бити игнорисан.

"Чини ми се да ће састав градске скупштине бити игнорисан и да неће бити поштован ни паритет ни сенка паритета у градском парламенту", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Он је додао да делује као да је Влада хтела да састави привремено веће онако како је то она желела, на шта има номинално право, али се, како је додао, закон мора поштовати и мора се узети у обзир састав градског парламента.

Упитан да ли ту мисли на ЛДП, за који се помиње да ће имати кандидата у привременом већу иако нема одборника у градском парламенту, он је рекао да ДС није никога издвајао и да не упире прстом, али да неко покушава да направи политику тамо где јој није место.

"Нама не смета ЛДП већ то што се не поштује закон и што се нарушавају законски принципи", рекао је Стефановић и додао да није сигуран да су људи попут Милана Божића и осталих, које медији помињу као могуће чланове већа, прави гарант "бар припрема за развој Београда".

Стефановић је рекао и да ДС можда не схвата закон онако како га Влада разуме, али да не би био први пут да Влада примењује закон онако како то она хоће.

"Не желим да преувеличавам значај привременог већа, али ово је тешко објаснити, и политички и правно", рекао је Стефановић.

Говорећи о локалним изборима на Косову, Стефановић је рекао да очекује да у другом кругу избора неће бити инцидената.

"Сви треба да обаве свој део посла - и међународна заједница, и косовска полиција, и Еулекс, и сви остали, како би људи заиста са високим степеном рационалности пришли гласању и у мирној атмосфери изабрали своје представнике", изјавио је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару