Читај ми!

Јовановић: ЛДП је потребан Београду

ЛДП је потребан Београду и ту чињеницу треба да уважи и Влада Србије када буде формирала привремено градско веће, рекао лидер те странке Чедомир Јовановић. Разговори ЛДП-а са ДС-ом окончани неуспехом јер демократе нису желеле да се заврше озбиљним променама у политичком животу земље, рекао Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да су либерали потребни Београду и да Влада Србије треба да уважи ту чињеницу приликом формирања привременог градског већа.

Јовановић је новинарима у парламенту рекао да ЛДП очекује од Владе Србије да при формирању градског већа поведе рачуна о томе да је та странка прокрчила пут којим се Србија у политичком смислу креће.

Јовановић је рекао и да је ЛДП странка која је у стању да Београду и целом друштву пружи ону врсту политике без које се земља не може променити.

"ЛДП је потребан Београду и очекујемо од Владе Србије да уважи ту политичку чињеницу и пронађе простор у привременом већу који ће омогућити ЛДП-у да на најефикаснији начин допринесе превазилажењу врло тешке ситуације у којој се цео град налази, као и два милиона људи, који су таоци и једне и друге политике, и СНС-а и ДС-а", рекао је Јовановић.

Лидер либерала је додао да ће ЛДП, онда када се Влада Србије изјасни и од те странке затражи име кандидата за привремено веће, предложити своје људе.

Јовановић је истакао и да ЛДП никоме ништа не узима и да је на изборима у Београду добио 70.000 гласова.

"Градско веће није место где ћемо обарати руке и гледати ко је у већини. Шта је проблем ако ЛДП буде у привременом градском већу", упитао је Јовановић.

Разговори сa ДС-ом окончани неуспехом

Чедомир Јовановић је рекао да су разговори либерала са Демократском странком окончани неуспешно јер ДС није желео да се заврше озбиљним и конкретним променама у политичком животу земље.

Јовановић је рекао да је ЛДП "одрастао" и да је ДС странка којој ништа не дугују. "Ми смо их преживели, годину дана чекали, да би нам узвратили сплеткама за које су једино увек били способни кад се анализирају наши међусобни односи. На то стављамо тачку, јер нико од нас нема времена за нешто тако", рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао и да је, у разговору са ДС-ом, ЛДП отворено рекао да је и једнима и другима, као и Демократској странци Србије место у градском већу.

"Не бори се ДС против ЛДП-а зато што штити интересе Београђана или грађана Србије, већ се они с нама обрачунавају искључиво због тога што воде рачуна о својим интересима", рекао је Јовановић.

"Њима је био добар Коштуница, није им ваљао нико ко је имао било какву везу са Зораном Ђинђићем. Њима је након тога био добар Дачић, није им ваљао нико ко је имао способност да формулише политику с којом су се на крају суочили. Њима је на крају био потребан Николић са Вучићем, па су им направили странку", рекао је Јовановић.

ЛДП, како је нагласио, жели да успостави равнотежу у политичком животу земље у коме је упућен на друге странке, али не својом вољом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару