Читај ми!

Вучевић са делегацијом ЛСВ-а

Милош Вучевић и делегација ЛСВ-а разговарали о безбедности и функционисању Новог Сада. Поводом "куповине гласова" на прошлогодишњим изборима закључено да је неопходно утврдити ко су актери и организатори, али и финансијери.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је данас са делегацијом Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) о функционисању градске управе, безбедности у граду и проблему куповања гласова у изборном процесу.

Вучевић је нагласио да је до састанка дошло на његову иницијативу, а да је делегација ЛСВ била, како је додао, у репрезентативном саставу - потпредседник странке Роберт Колар, председник Градског одбора ЛСВ Александар Кравић и председница одборничке групе у градском парламенту Злата Перичин.

"У питању је састанак и дијалог позиције и опозиције у Скупштини града Новог Сада и нема истине у нагађањима да он представља најаву неке ближе коалиционе сарадње о којој на састанку није било речи", рекао је градоначелник новинарима после састанка.

Вучевић је рекао да је на састанку било речи о спречавању једне појаве која се десила на минулим изборима и прети да се деси на неким наредним, а то је "куповина гласова".

Сложили смо се да је неопходно да се утврди ко је на прошлогодишњим изборима 6. маја куповао гласове, рекао је Вучевић, али и нагласио да је за њега подједнако важно и ко је организовао тај "пројекат и ко га је финансирао".

Када је реч о безбедности у граду, саговорници су се сложили да је ситуација боља од када је именован начелник Полицијске управе и постигнут договор да Жандармерија патролира градом, јер је то довело до смањења броја кривичних дела.

Вучевић је напоменуо да је на обуци тренутно 300 полицајаца који ће, од јуна наредне године, бити распоређени у Новом Саду, чиме ће безбедност грађана сигурно бити појачана.

"Тема разговора је било и функционисање јавног сектора у граду које је изузетно тешко и драго ми је што је ЛСВ показала интерес да у стручном делу да предлоге о решавању тих проблема", рекао је градоначелник Новог Сада, додајући да се разговарало и о борби против корупције.

Вучевић је напоменуо да у области културе није било сагласности између две стране и да су та питања показала концепцијске разлике између СНС и ЛСВ.

"ЛСВ је коректна опозициона странка и између ње и СНС постоје различитости, али је љубав према Новом Саду оно што им је заједничко", нагласио је градоначелник и најавио врло брзо нови састанак на коме ће више речи бити о функционисању јавно-комуналног система.

ЛСВ ће покушати да предложи решења која би помогла у побољшању стања у јавним предузећима, а идеја је да се пронађе систем да се људи не би отпуштали, рекао је председник Градског одбора те странке Александар Кравић, додајући да је највише разлика било приликом решавања проблема у области културе.

На питање да ли ово значи да ће ЛСВ и СНС имати бољу сарадњу у скупштини, Кравић је рекао да је сам лидер те странке Ненад Чанак недавно изјавио да нико више од ЛСВ не може очекивати априори подршку.

"Ми ћемо подржати сваку добру идеју без обзира ко је предложио", рекао је Кравић, додајући да је градоначелник Вучевић најавио формирање тима људи који би требало да пронађе решења за функционисање градског комуналног система.

Потпредседник ЛСВ Роберт Колар се осврнуо на део разговора везан за куповину гласова, истакавши да "нико не може да злоупотребљава сиромаштво грађана и одређеним радњама побољшава политички положај и купује гласове".

Према Коларевим речима, ако се што хитније не стане на пут таквим радњам, на изборима ће побеђивати и на власти ће бити само они који имају пара.

Што се тиче безбедности, Колар је рекао да су представници ЛСВ градоначелнику предложили да се, по угледу на Београд, и за Нови Сад уведе интерветна полицијска јединица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару