СНС: Наш план је децентрализација Београда

Председник београдског одбора СНС-а Небојша Стефановић више пута предлагао конкретна решења за децентрализацију престонице и повећање надлежности београдских општина, али је развој Београда и план за његов напредак била дужност бившег градоначелника Драгана Ђиласа и ДС-а, а не опозиционих странака, поручују напредњаци.

Српска напредна странка саопштила је да је потпредседник Главног одбора и председник београдског одбора те странке Небојша Стефановић више пута предлагао конкретна решења за децентрализацију престонице Србије и повећање надлежности београдских општина.

СНС подсећа да је развој Београда и план за његов напредак била дужност бившег градоначелника Драгана Ђиласа и Демократске странке, а не опозиционих странака.

"Очигледно је да свакодневним јаловим нападима ДС покушава да заштити носиоце корупције у јавним предузећима и секретаријатима града Београда, а мора се признати да су у пуњењу сопствених џепова демократе постигле шампионске резултате", наводи се у саопштењу.

СНС је предложиo децентрализацију Београда и решења којим се београдским општинама дају знатно већа овлашћења и омогућује да се за решавање локалних проблема много више питају грађани, а много мање бирократе.

Та решења су преточена у Предлог за измену Статута града Београда, наводи СНС и истиче да би се на тај начин створио бољи пословни амбијент за инвестиције у Београду, другачији начин вредновања градског грађевинског земљишта, већи број радних места и знатно смањење корупције.

Посебно ће бити убрзан процес легализације и издавања грађевинских дозвола, који је за време владавине ДС-а постао лавиринт срама, наводи се у саопштењу.

Смањићемо бирократске процедуре и отворити врата за оне који хоће да улажу у Београд, а београдске општине и месне заједнице ће одлучивати о много више ствари на својој територији.

Ђиласовим статутом је чак и матичарска служба постала надлежност Београда, те сада тај процес тече неупоредиво спорије, без икаквог логичног објашњења.

Другачијом политиком према градском грађевинском земљишту, повећаћемо број локација и њихову комуналну опремљеност, пошто данас Београд није у стању да потенцијалним инвеститорима понуди одговарајућа решења, наводи СНС.

Напредњаци наглашавају да ће пројекат "Београд на води", привући инвестиције и створити најмање 200.000 радних места, а корист ће имати не само престоница, већ цела Србија.

СНС подсећа да је тај пројекат представила још 2012. године, док градска власт за пет година није решила ни имовинске проблеме на том земљишту.

Све предложене мере само су део конкретних решења које предлажемо за унапређење Београда, истиче СНС.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару