ЈС позвала Србе да изађу на изборе

Јединствена Србија позвала Србе са севера Косова да изађу на изборе и да гласају за Србе. Та партија препоручила Влади да не укида субвенције за нова радна места и да боље контролише тендере и рад банака.

Председник Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић позвао је данас Србе са севера Косова да изађу на поновљене изборе и да гласају за Србе, без обзира о којој је српској листи реч.

Према његовим речима, Срби са севера Косова треба да гледају своју будућност и будућност своје деце, и да се изборе да им председник и градоначелник буде Србин, а не Албанац, рекао је Марковић на седници Главног одбора ЈС.

"Срби треба да слушају препоруку Владе Србије и треба да изађу на изборе", поновио је Марковић и додао да је против тога да се шаљу поруке за коју листу да гласају.

''Гласајте за било коју српску листу и партију, али изађите на изборе, јер када изађете на изборе онда и буџетом руководите и одлучујете о ономе што се дешава у вашим општинама", поручио је Марковић.

Он је замолио српске званичнике да не позивају Србе да гласају за листу "Српска", иако је на тој листи и Јединствена Србија.

''Немамо ништа против да се грађани, односно Срби са севера определе онако каква су њихова убеђења и онако како они верују и коме они верују,'' поручио је Марковић.

Главни одбор Јединствене Србије је, на предлог лидера странке Драгана Марковића, препоручио Влади да се не укида субвенције на нова радна места и боље контролише тендери као и рад банака.

"Засметала нам је изјава министра привреде Саше Радуловића да се укину субвенције. Захваљујући субвенцијама које користе 140 домаћих и 116 страних предузећа, запослено је више од 50.000 радника", рекао је Марковић, који је председавао седници Главног одбора ЈС-а.

Подсетио је и да је у фабрикама које су у статусу реструктурирања запослено око 50.000 радника и рекао да је сигуран да ће "многе од тих фабрика имати проблема да живе од своје производње или услуга којима се баве".

Марковић је рекао да је проблем што фабрике у реструктуирању не могу да изађу на тендер, јер не испуњавају услове, али да држава може да предузме одређене мере

Као пример навео је Фабрику каблова у Јагодини и оценио да су домаће фабрике дискриминисане јер, како каже, посао по правилу добијају страни понуђивачи.

"Све послове у Србији добила су страна предузећа, све путеве раде странци, пруге, разне објекте и ангажују српске подизвођаче са 50 одсто нижом ценом него што су они добили цену на тендеру", рекао је Марковић.

Држава под хитно мора да застави на овакав начин прављење тендера и њихово спровођење и да већ од сутра посвети пажњу свим тендерима који се расписују у Србији, истакао је Марковић.

"Стране банке пљачкају српску привреду" , сматра, такође, Марковић и позива државу да по хитном поступку види како да заустави банке које се тако понашају са посрнулом привредом у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару