Читај ми!

Перформанс Демократске омладине против фашизма

Светски дан борбе против фашизма и антисемитизма, Демократска омладина обележила је перформансом на Тргу Републике. Држава треба да реши проблем нетолеранције и насиља у друштву, поручено са те манифестације.

Демократска омладина обележила је Светски дан борбе против фашизма и антисемитизма, перформансом на Тргу Републике са кога је поручено да држава треба да реши проблем нетолеранције и насиља у друштву.

Припадници Демократске омладине су на Тргу Републике поставили имитацију зида, као подсећање на Берлински зид, који је срушен на данашњих дан 1989. године.

Омладинци ДС-а су на једној страни зида исписивали поруке као што су: "Нож, жица, знате даље" и "Србија Србима", а на другој су написали "Толеранција", "Млади су закон", "Комуникација", "Љубав" и нацртали цвет.

Након тога зид је симболично срушен тако да је остала видљива само страна на којој су позитивне поруке.

Председница Демократске омладине Јована Јовановић рекла је да млади ДС-a акцијом "Немој бити нацош" желе да укажу на пораст насиља међу младима, јер, како тврди, данас троје од четворо ученика трпи неки вид насиља.

"У школама често уместо уџбеника и оловака налазимо шипке, палице и ножеве, а догађања из претходног периода из Новог Сада и Аранђеловца и других градова у којима су млади били жртве насиља, од стране вршњака, као и пораст хомофобије и нетолеранције младих према маргинализованим групама доводи нас до тога да поставимо питање ко је одговоран за такву ситуацију у друштву", рекла је Јовановићева.

Она је упитала да ли су то породица или професори и директори, Министарство просвете због недовољног броја педагога и психолога у школама или медији.

Омладина ДС-а је поставила питање и када ће држава кренути да се обрачунава са наведеним појавама, а премијеру Ивици Дачићу и првом потпредседнику владе Александру Вучићу су поручили да треба да се баве конкретним решавањем наведених проблема.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару