Читај ми!

Вулин: Одговорни за насиље биће кажњени

Сви за које се докаже да су одговорни за насиље у Косовској Митровици биће процесуирани у најкраћем року, истакао министар без портфеља задужен за КиМ Александар Вулин. Међународна заједница мора да препозна људе који чине немире, поручио Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је да ће сви за које се докаже да су одговорни за насиље у Косовској Митровици бити процесуирани у најкраћем року.

"Србија ће се држати слова закона и све ће се радити у оквиру закона, али првенствена је одговорност на међународној заједници", истакао је Вулин у изјави Танјугу.

Вулин је истакао да међународна заједница мора да препозна људе који чине немире.

"Ко су ти људи који се понашају тако нецивилизацијски, ко су ти људи који угрожавају туђе право'', упитао је Вулин и додао да ће бити кажњени сви за које се докаже да су били насилни на изборним местима.

Према његовом мишљењу, уколико се особе које су чиниле насиље појаве пре понављања избора у Косовској Митровици, то је одговорност међународне заједнице. Подсетио да је Србија прошле недеље понудила своју помоћ.

"Ми смо и тога дана тражили да нам се да само 45 минута да обезбедимо потпуну сигурност и потпуни мир на улицама Косовске Митровице. Нажалост нису нас послушали и зато сада морамо да идемо у други круг", рекао је Вулин.

Упитан да каже да ли су наши истражни органи покренули истрагу у вези са догађајима од 3. новембра, Вулин је рекао да јесу, да постоји Савет који предводи вицепремијер Александар Вучић где су координиране све службе безбедности и где се расправља о томе.

"Није насиље једино у Косовској Митровици, али јесте највидљивије, а за Србију је свакако и најболније, јер не можемо да гледамо како се Срби међусобно туку", рекао је Вулин.

Честитка Горанцима 

Вулин је честитао Горанцима на резултату који је Јединствена Горанска листа "ЦДУ" постигла у Гори и захвалио им се што су свих ових година били на страни Републике Србије.

Вулин је у изјави Танјугу истакао да су локални избори у Гори практично били једна врста референдума којим су Горанци рекли да хоће своју општину и да буду у најближој могућој заједници са својим комшијама Србима и да желе да буду део Заједнице српских општина.

"Желим да им се захвалим на том ставу и да им поручим да ће Влада Србије и даље наставити да брине о својим грађанима горанске националности, да ћемо се трудити и успети да обезбедимо и право да се школују на језику који хоће и право да се лече и право да буду чувани и помагани као и сви други", рекао је Вулин.

Министар Вулин је подвукао да не постоји ниједан разлог зашто Горанци немају своју општину и зашто би били једини народ на Косову и Метохији који нигде није у већини, иако живе у већини на простору Горе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару