Читај ми!

Чанак: Вучић држи реч

ЛСВ ће убудуће подржавати пројекте, без обзира са чије стране долазе, који су у интересу грађана Војводине и целе Србије, каже лидер те странке Ненад Чанак. За разлику од Ђиласа, Вучић ми се јавља на телефон, каже Чанак.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак најавио је да ЛСВ неће давати априори подршку ниједној политичкој странци, већ ће убудуће подржавати пројекте, без обзира са чије стране долазе, који су у интересу грађана Војводине и целе Србије и проевропског пута Војводине.

Чанак је рекао да се од ЛСВ очекује априори подрка, али председник ДС не налази за сходно да му одговори на телефонски позив десет месеци, а за разлику од Ђиласа, лидер СНС Александар Вучић му се јавио на телефон.

"И када сам му предочио стање безбедности у Новом Саду, град је после четири дана добио начелника полиције, а затим и патроле жандармерије. Онда ја нормално да кажем да човек држи реч, што изазове лавину оптужби, јер хвалим Вучића", рекао је Чанак у интервјуу листу Данас.

Чанак је рекао да тенутно не види ЛСВ у коалицији са СНС.

"Једина обавеза Лиге је да буде одговорна искључиво својим члановима, грађанима који је подржавају и добробити свих грађана Војводине. Ако се сложимо око тога шта је добро за Војводину, ми ћемо подржати. Ако није добро - нећемо. Више нас не интересују програми странака ни њихове велике речи, него врло конкретна и орочена дела", истакао је Чанак.

Он је рекао да Платформа о полазним основама за израду закона о финансирању АП Војводине, коју подржава 48 посланика ДС, ЛСВ и СВМ, подразумева и Пореску управу Војводине, која би омогућила да Војводина прикупља новац од пореза док не напуни свој буџет, а онда вишак пребаци Републици Србији.

"Републичка власт годинама крши Устав и не поштује одредбу да се за Војводину издвоји најмање седам одсто буџета. Дакле, ово је начин да се држава стимулише да поштује сопствени Устав, ма шта ја мислио и о том Уставу и колико било нереално мало тих седам одсто", рекао је Чанак.

Лилер Лиге је додао да је то минимум минимума, јер за Војводину желе пуно више, а то је законодавна, судска, извршна власт, право на имовину и изворне приходе, и све то гарантовано Уставом.

 Чанак сматра да у Србији није на снази пузајућа диктатура, као што каже ДС.

"Не мислим да је у питању диктатура. Али, ако и јесте, није на њима да то кажу. Зато што је насилна промена локалних самоуправа у којима они нису били у власти, као и уподобљавање власти с републичким нивоом, игра коју је ДС играла у прошлости. И сада им се враћа као бумеранг", рекао је Чанак.

На питање како је разумео то што је Вучић затражио 45 минута за интервенцију на КиМ, Чанак је одговорио: "Као најаву обрачуна са онима које је држава предуго толерисала".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару