Читај ми!

"Нисам кандидат за градоначелника"

СНС има неколико кандидата за градоначелника Београда, рекла је за РТС Зорана Михајловић и додала да она није кандидат напредњака за ту функцију.

Потпредседник Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је за РТС да она није кандидат те странке за градоначелника Београда и обелоданила да СНС већ има неколико кандидата за градоначелника престонице.

Овде можете погледати/преузети емисију Око економије

"Не, апсолутно не, није било ни разговора о томе", нагласила је Михајловићева, одговарајући на питање да ли је кадидат СНС за новог градоначелника Београда.

Гостујући у емисији "Око економије" на РТС-у, Михајловићева је рекла да је Београд једнако важан као и сваки други део Србије и додала да је дубоко уверена да ће нови тим који буде изабран у градској самоуправи Београда бити далеко успешнији од претходника.

Донедавни градоначелник Београда Драган Ђилас смењен је 24. септембра ове године и од тада је у техничком мандату.

Влада Србије треба ускоро да именује привремену управу Београда која ће водити град до локалних избора.

Немам проблем у односима са Русијом

Михајловић је изјавила да она као министар и институција коју води немају проблем у односима са Руском Федерацијом, оцењујући да постоји проблем са неким нашим представницима државе, који, "да би се додворили, раде ствари које не би требало да раде".

"Ја мислим да ти односи јесу добри и оно што ради цела влада у односима са Руском Федерацијом, верујте, даје више резултата него што је урадила свака претходна влада", рекла је Михајловићева, одговарајући на оптужбе да је, наводно, саботирала односе Србије и Русије.

Министарка је најавила да већ следеће недеље иде на редовни састанак са министром енергетике Руске Федерације Александром Новаком, "са којим неће разговарати о томе да ли је неко коментарисао или није коментарисао" спровођење енергетског спразума две земље, већ о новим пројектима као што су они о енергетској ефикасности и неким другим плановима о сарадњи у области енергетике.

Михајловићева је напоменула да ће са министром Новаком разговарати о Јужном току, о унапређењу сарадње са НИС-ом и другим важним темама.

Српска министарка енергетике је најавила да у понедељак, 11. новембра, у Београд стиже председник Управног одбора "Гаспрома" Алексеј Милер и истакла да је она већ председнику Србије Томиславу Николићу доставила комплетне информације о сарадњи државе са НИС-ом и испуњавању преузетих обавеза око изградње гасовода Јужни ток кроз Србију, што је релеватно за сарадњу Србије са "Гаспромом".

Михајловићева је додала да председник Николић, током недавног сусрета и разговора са руским председником Владимиром Путином, није располагао са правим информацијама о сарадњи две земље у области енергетике, делом зато што у Министарству енергетике нису имали правовремену информацију да Николић путује у Москву и зато му нису достављени важни подаци пре пута, а не зато што неко то није хтео да уради из Министарства.

Када је реч о изградњи Јужног тока, министарка је подсетила да је то међународни пројекат и напоменула да је Србија урадила све што је требало и што је договорено, тако да би његова изградња требало да почне до краја године.

Говорећи о реструктуирању Србијагаса, министарка енергетике је нагласила да тај план подржавају и премијер и вицепремијер, Ивица Дачић и Александар Вучић, и он мора да се спроведе због енергетске сигурности земље, а први резултати тог поступка биће транспаретно пословање тог јавног предузећа.

У одговору на питање да ли Србија спремно дочекује зиму, што се тиче снабдевања енергентима, Михајловић је рекла да су сва три система за снабдевање енергијом спремни за предстојећу зиму - од топлана, преко Електропривреде Србије, до снабдевања гасом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару