Читај ми!

Пребројани гласови са севера Космета

У Северној Митровици води Агим Дева. У Лепосавићу гласало 12,52 одсто бирача, у Зубином Потоку 13,38 одсто, у Северној Митровици 7,9 и у Звечану 7,39 одсто бирача, рекао портпарол ЦИК-а Ваљмир Ељези. Радио Контакт плус јавља да су у Косовској Митровици највећи број гласова освојили Агим Дева и Адријана Хоџић.

Вечерас је завршено пребројавање гласова са локалних избора у четири општине на северу Косова у којима већину становништва чине Срби. На гласачким местма у три изборна центра у Северној  Митровици, избори ће бити поновљени 17. новембра јер су екстремисти прошле недеље прекинули гласање.

Портпарол Централне изборне комисије (ЦИК) Ваљмир Ељези је саопштио да је у Лепосавићу гласало 12,52 одсто бирача, у Зубином Потоку 13,38 одсто, у Северној Митровици 7,9 одсто и у Звечану 7,39 одсто.

Ељези је најавио да се очекује да ће се, пошто се ти подаци унесу у базу података ЦИК, знати колико је гласова добио сваки кандидат за градоначелнике и колико су листе добиле одборника.

Коначни резултати за Митровицу биће познати после поновљених избора. 

Радио Контакт плус из Косовске Митровице вечерас је, позивајући се на изворе из општинских изборних комисија са севера Косова, јавио да су у Митровици највећи број гласова освојили Агим Дева (ДПК) и Адријана Хоџић, преноси Танјуг.

Агим Дева је освојио 1.141 глас, Адријана Хоџић 519, Оливер Ивановић 34 а Крстимир Пантић 30 гласова, јавио је Контакт плус уз подсећање да су у три бирачка центра у Косовској Митровици, на којима већином гласају Срби, избори прошле недеље прекинути.

Контакт плус је, позивајући се на исте изворе, јавио да је у Зубином Потоку излазност била 23,9 одсто, да је кандидат Грађанске иницијативе "Српска" за градоначелника ове општине Стеван Вуловић освојио 1.861 глас а Бранислав Божовић испред "Нове снаге" 61.

У општини Звечан "Српска" је освојила је 530 гласова а СДП Оливер Ивановић 339, док је у Лепосавићу Грађанска иницијатива "Српска" освојила 2.444 гласа а све остале листе 2139 гласова.

Ово су, како је јавио Радио Контакт плус, прелиминарни резултати које треба да обелодани и ЦИК.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару