Читај ми!

Дачић: Србија није Дивљи запад

Држава спремна да се супротстави свакој врсти екстремизма на спортским манифестацијама и политичким и другим скуповима, рекао премијер Ивица Дачић истакавши да се у МУП-у формирају две нове службе - за борбу против наркотика и против тероризма и екстремизма.

Премијер Ивица Дачић изјавио је да је држава спремна да се супротстави свакој врсти екстремизма на спортским манифестацијама и политичким и другим скуповима, истакавши да се у МУП-у формирају две нове службе - за борбу против наркотика и против тероризма и екстремизма.

"У наредном периоду борба против екстремизма и тероризма, наркотика и криминала биће приоритет", рекао је Дачић новинарима у парламенту после завршетка начелне расправе о законима о детективској делатности и приватном обезбеђењу.

Дачић је рекао и да се "ова влада не суочава са новим проблемима, већ је једина која је почела да их решава", нагласивши да је управо то разлика између ове и претходних влада.

Он је навео и да није члан Бироа за координацију служби безбедности, да тај биро води први потпредседник Владе Александар Вучић, а чине га шефови безбедностих служби, а по позиву директор полиције и начелник Генералштаба Војске Србије.

Тај биро, додао је премијер, данас је разматрао актуелна питања у вези са дешавањима (на изборима) на северу КиМ, стратегију борбе против екстремизма и хулиганизма и друга питања.

Дачић је рекао да више нема простора за узмицање, да ће тај проблем бити решен и да су разбијене заблуде и "Потемкинова села".

Он је најавио и да ће бити анализирани закони како би се видело шта је потребно мењати - да ли одредбе о кажњавању и да ли је боље ићи на прекршајне казне или на кривичне пријаве.

Дачић је објаснио да се код прекршајних казни одмах све решава, а код кривичних пријава процес може да траје месецима, "некада и годинама и да се смисао губи".

Он је истакао и да "сила односно репресија завршава један део посла, али се мора водити рачуна о правди односно најбољим мерама, док је трећа ствар да се обезбеди сагласност".

"Превише је свега овога било и сви морају да буду свесни да Србија није Дивљи запад", поручио је премијер.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару