Посланичка питања

У делу седнице који је посвећен посланичким питањима, ДСС затражио информацију о заштитити права Срба у Хрватској. ЛДП пита премијера Ивицу Дачића о судбини фирми у реструктурирању, а УРС када ће ауто-школе почети да раде.

Пре наставка расправе о изменама Кривичног законика, посланици су користили право да поставе питања представницима власти.

Демократска странка Србије упитала је кад ће државни врх затражити од Брисела да заштити српски народ у Хрватској, чија се права крше.

"Шта ће се предузети да се одбране Срби у Хрватској, да могу да остварују своја загарантована права и кад ће се Дачић, Вучић и Николић затражити од Брисела да заштити права српског народа у Хрватској", упитала је посланица ДСС-а Сандра Рашковић Ивић.

Она је подсетила да је Градско веће Вуковара изменило Статут Града којим се то подручје проглашава местом посебног пијетета, у којем је службени језик хрватски, а писмо латинично.

Либерално-демократска партија упитала је премијера Ивицу Дачића и министра привреде Сашу Радуловића кад ће обавити анализу стања у предузећима у реструктурирању и изаћи с јасним планом о њиховој судбини.

Посланица ЛДП-а Ранка Савић рекла је да се радници, осим на социјални моменат, жале и зато што немају информације о томе шта ће бити с њиховим предузећима, да ли ће опстати или ће бити угашена и ликвидирана.

Посланик Уједињених региона Србије Бранислав Митровић питао је премијера и министра унутрашњих послова Ивицу Дачића зашто ауто-школе у Србији не раде и када ће почети да раде. Он је рекао да 900 ауто-школа са 4.000 запослених не ради од 25. октобра, а прекинута је обука 50.000 људи.

"За то време у току је 'медијски рат' Министарства унутрашњих послова и представника ауто-школа. МУП им замера што рад нису ускладили с правилником, а ауто-школе кажу да неки захтеви не зависе од њих и да су неприменљиви у Србији", рекао је Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару