Читај ми!

Посланичка питања

Осим локалних избора на Косову, посланици су се у делу седнице предвиђеном за постављање питања представницима власти, бавили злоупотребом ротационих светала, проблемом издавања диплома студентима и предлогом буџета за 2014.

Пре наставка расправе о сету правосудних закона, посланици користили право да поставе питања представницима власти. Поред локалних избора на Косову, посланици су се, између осталог, занимали за проблем злоупотребе ротационих светала и предлог буџета за наредну годину.

Посланик Српског покрета обнове Александар Југовић рекао је да је политика Владе Србије према Косову у интересу Срба на Косову и целе Србије. 

"Потребно је подржати напоре Владе како би се косовско питање решавало у оквиру политике дефинисане у парламенту а тиче се примене Бриселског споразума, даљег дијалога и обезбеђивања нормалног живота на Косову и Метохији", рекао је Југовић.

Шеф посланика СПО-ДХСС указао је на то да је у последња два дана, када је из Чачка долазио на скупштинско заседање, у више наврата видео да се на службеним аутомобилима злоупотребљавају ротациона светла и упитао МУП шта ће предузети.

Либерално-демократска партија упитала је зашто се предлогом буџета за 2014. не предлаже ниједна реформа и да ли је циљ да се са таквим буџетом издржи до пролећа, па да се онда иде на изборе.

Посланик ЛДП-а Бојан Ђурић рекао је да предложени буџет за наредну годину који је упућен у скупштинску процедуру "конзервација стања", и да се у односу на 2013. годину ништа није променило. 

"Шта је од обећања које је премијер Ивица Дачића пре два месеца дао посланицима - остало у предлогу буџета? Како је могуће да ће поскупети све - од млека, преко компјутера, до огрева, а да дефицит у 2014. години буде идентичан са дефицитом планираним за 2013?", упитао је Ђурић. 

Нова Србија скренула је пажњу на проблем издавања диплома студентима и навела да се дешава да се на неким факултетима на диплому чека и по неколико година, па је затражила од Министарства просвете да предузме кораке како би се тај проблем решио.

Десетине студената који су дипломирали у року или нешто после тог рока, чекају дуже од годину дана да добију дипломе, иако су их унапред платили, истакао је Мирослав Маркићевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару