ЛДП тражи затварање теретане покрета "СНП 1389"

Теретана коју је покрет "СНП 1389" отворио на Вождовцу нема везе са спортским животом, већ са промоцијом политике која шири расну, верску и националну нетрпељивост, каже прва на листи ЛДП-а за изборе на Вождовцу Наташа Ђурић и тражи од надлежних да је уклоне.

Прва на листи ЛДП-а за локалне изборе на Вождовцу Наташа Ђурић затражила је од надлежних институција да моментално реагују и уклоне теретану коју је, како тврди, "СНП 1389" поставио мимо закона и прописа.

Ђурић је у изјави достављеној медијима, оценила да су грађани сведоци експанзије насиља у друштву. Оценила је да насиље прети нормалном животу, а да повлачење институција пред екстремистима за директну последицу има охрабрење таквог понашања.

Вождовчани, сматра Наташа Ђурић, не смеју бити жртве државе која, како тврди, очигледно није у стању да обезбеди елементарно поштовање закона.

"Уместо најава како ће ове или оне инспекције и једни или други секретаријати предузети нешто, потребне су нам хитне реакције и јавна осуда ставова који се крију иза изградње ове теретане", поручила је Наташа Ђурић.

Како је истакла, теретана нема никакве везе са спортским животом, него са промоцијом политике која шири расну, верску и националну нетрпељивост, а сувише су близу догађаји из прошлости, који су се увек дешавали када се о сличним темама ћутало.

ЛДП, како каже, очекује да јасан став о поменутој теми заузму и остали актери на политичкој сцени.

У парку на Коњарнику "СНП 1389" отворио је теретану на чијој табли је писало "Омладини Вождовца теретану је даровао покрет 1389".

Представници "Наших" поручили су тада да је то њихова донација грађанима Вождовца и да нису сматрали да им је за то потребно да траже одобрење општине.

Локални избори на Вождовцу заказани су за 15. децембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару