Николић подржао економске мере Владе

Мере Владе за одрживу и здраву економију, засновану на добити, а не на државним субвенцијама, неминовне су да би Србија могла да крене напред, рекао председник Томислав Николић. Терет треба да поднесу они који то могу, а не социјално угрожени, истиче Николић.

Председник Србије Томислав Николић подржао је пакет мера Владе Србије за стабилизацију јавних финансија и опоравак привреде.

"С обзиром на то да се ради о мерама за одрживу и здраву економију, засновану на добити а не на државним субвенцијама, овај потез Владе је неминован како би Србија могла да крене напред", истакао је председник Николић.

Председник Србије је рекао да је сектор финансија и привреде пред крахом захваљујући неодговорном и бахатом начину управљања од 2003. године па до недавне реконструкције Владе, и да је време да се на то стави тачка, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

"Може се рећи да је управљање тим сектором личило на окупацију. Богаћење појединаца и недомаћинско управљање јавним финансијама били су деценијска константа. Неморал и недостатак емпатије одсликавао је ту политичку квазиелиту, која је из својих луксузних аутомобила, одевена у гардеробу која кошта колико нечија годишња плата, са презиром гледала оне који су за тај луксуз грцали и радили", рекао је Николић.

Како је већина медија била у служби те квазиелите, народ, који је с тешком муком прехрањивао своје породице, непрестано је информисан о томе да нема другог начина него да задужује себе и своје потомке", рекао је председник Србије и додао да другог начина има, а то је пакет мера Владе Србије, као једино могуће решење како би грађани Србије имали могућност да раде, поштено зараде и обезбеде пристојан живот за себе и своје породице.

"Највећи терет треба да поднесу они који то могу, а не они који су социјално већ угрожени. Њима треба омогућити услове за бољи живот. Што се мене лично тиче, мој кабинет и ја смо већ одавно на таквим мерама, о чему је јавност обавештена. Сви трошкови су драстично смањени, а сам буџет Кабинета председника је смањен. Све те информације константно су доступне јавности", каже Николић.

Николић захтева од Владе Србије да се виновници досадашњег катастрофалног стања у Србији процесуирају, да се истражи порекло њихове имовине и да се правди приведу они за које се установи да су прекршили закон.

"Разлог за то није само у задовољавању правде, већ и давању примера и стварању основа за изградњу система који ће моћи да одговори на питање: да ли смо у стању да створимо државу у којој више није важно ко је на власти, већ да се изгради систем такав да обезбеди да онај ко је на власти влада у интересу грађана, а не у свом сопственом", рекао је председник Николић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи