Вучевић отворио врата кабинета за грађане

У оквиру акције "Отварана врата" градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио прве грађане који су му изнели проблеме с којима се сусрећу у свакодневном животу.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је прве грађане у оквиру акције "Отварана врата" кабинета за своје суграђане, која ће убудуће бити сваког другог уторка, од 8 до 12 сати.

Првог дана акције Вучевић је разговарао са 20 грађана, који су му изнели проблеме с којима се сусрећу у свакодневном животу.

"У разговорима са грађанима преовладавају две теме, а то су комунални проблеми на нивоу града и проблеми личне природе, везано за остваривање права грађана", рекао је Вучевић.

Он је истакао да у разговору са грађанима добија праву слику о функционисању града, оценивши да би на тај начин требало да функционишу сви политичари, јер би избегли изолацију у кабинетима.

Вучевић је рекао на новинарима да су и грађани свесни да о већини проблема ни град, ни градоначелник не одлучују, али је, како је казао, "урађена велика ствар и уколико и само део проблема буде решен".

"Саветујем грађане да приликом пријављивања за разговор назначе и тему о којој ће говорити, из чисто практичних разлога да би ми могли да се припремимо и да им истог тренутка дамо одговор, односно да не би дошли у ситуацију да им кажемо да ће одговоре добити када прикупимо информације", казао је Вучевић.

Он је навео да у разговору са грађанима учествују и његова два помоћника, како би грађани добили што потпуније информације и одговоре.

Ова акција је изазвала велико интересовање грађана Новог Сада, о чему сведочи чињеница да су сви термини за разговоре резервисани до марта наредне године.

"Јуче ми је речено да су попуњени сви темини до фебруара, а ево данас имам информацију да је резервисано и до марта, па размишљамо да ванредно уведемо овакве сусрете са грађанима", рекао је Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи