Читај ми!

Пајтић: Помоћ стручњака ЕУ у изради закона

Председник војвођанске владе Бојан Пајтић најавио да ће у изради новог закона о финансирању Војводине, након усаглашавања са странкама на покрајинском и републичком нивоу, бити затражена помоћ европских стручњака.

Председник Извршног већа Војводине Борис Пајтић изјавио је након сусрета са европским комесаром за регионе Јоханесом Ханом да Војводина треба да постане центар развоја информатике и високих технологија у Србији.

"Добили смо снажну подршку од комесара Хана", рекао је Пајтић новинарима у Бриселу.

Он је истакао да је војвођански пројекат "Металкластер" од стране Европске комисије оцењен као трећи по квалитету међу европским пројектима за прекогрничну сарадњу који се финансирају из претприступних (ИПА) фондова ЕУ.

Доказали смо да, поред тога што вучемо 87 одсто ИПА фондова за прекограницну сарадњу намењених Србији, и те како умемо да се такмичимо и у квалитету, рекао је Пајтић на заједничкој конференцији за штампу.

Председник војвођанске владе је најавио да ће у изради новог закона о финансирању Војводине, након усаглашавања са странкама на покрајинском и републичком нивоу, бити затражена помоћ европских стручњака.

То је неопходно како како бисмо применили европска искуства у изради овог важног акта који је предуслов за европске интеграције Србије”, истакао је Пајтић.

Пајтић је рекао да је у разговорима са Ханом било речи и о финансирању Радио-теевизије Војводине, која је запала у финансијске проблеме.

РТВ Војводине је јавни сервис који емитује програме на 10 језика, што представља гаранцију поштовања идентитета националних заједница и чува стечена права, а сада постоји опасност да престане са радом”, указао је Пајтић.

Комесар Хан је рекао да је је Војводина веома важан европски регион, поготово у склопу Дунавске стратегије и развоја високих технологија.

Заједничка конференција за штампу у згради Комисије у Бриселу била је прекинута када се огласио сигнал за опасност од пожара, у оквиру противпожарне вежбе, тако да су Пајтић и Хан морали да је наставе из оближњег хотела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи