Читај ми!

Стојановић: Очекујем да Приштина повуче одлуку

Након вечерашњег састанка у Бриселу очекујем да ће Приштина повући одлуку о забрани уласка српских званичника на Косово и Метохију, рекао посланик СНС-а Момир Стојановић.

Посланик СНС-а Момир Стојановић очекује да ће након вечерашњег састанка у Бриселу Приштина повући одлуку о забрани уласка српским званичницима на Косово и Метохију.

"Такво предвиђање заснивам на томе што је Србија показала кооперативност и верујем да ће на вечерашњем састанку преовладати разум", рекао је Стојановић новинарима у парламенту, наводећи да је одлука Приштине исхитрена.

Он, такође, верује да ће представници ЕУ скренути пажњу привременим косовским институцијама да таква одлука не води у добром смеру и да ће то отежати спровођење предстојећих избора.

Стојановић, који је члан скупштинског Одбора за КиМ, рекао је да очекује да вечерашњи састанак разреши и све дилеме око спровођења избора 3. новембра, ревидирања бирачких спискова и омогућити свима онима који имају пребивалиште на Косову да могу да гласају.

"Неприхватљиво је да се на северу Косова и Метохије лажно упише 19.000 Албанаца који ту никада нису живели, а с друге стране, да се онима који су живели јужно од Ибра не признаје право да могу да гласају, а таквих је око 39.000", рекао је Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи