Читај ми!

Ђилас одговара Вучићу

Драган Ђилас затражио да Александар Вучић одмах изнесе податке о београдским јавним предузећима, тврдећи да, сем два, сва успешно послују. Београд улази у период потенцијалних блокада, упозорава Ђилас.

Градоначелник у техничком мандату Драган Ђилас наставио је да полемише са вицепремијером Александром Вучићем, од којег тражи да одмах изнесе податке о пословању градских јавних предузећа и тврди да Србија "кука" због оног што се ради последњих 15 месеци.

Ђилас је новинарима рекао да сва градска јавна предузећа, осим Центра "Сава" и "Југоконцерта", успешно послују "у ситуацији која је скоро немогућа" и да "ако неко има нешто да каже поводом тога, то треба да уради одмах, а не да чека месец дана".

Реагујући на изјаву првог потредседника владе Александра Вучића да ће "Србија закукати када за месец дана буду познати биланси градских јавних предузећа и града Београда", Ђилас каже да Србија већ кука због онога што је урађено у претходних 15 месеци.

"Ако неко има нешто да каже то треба да каже одмах данас или сутра и нема потребе да чека месец дана, ако већ данас нешто зна, а ако не зна, не знам како може да каже да ће знати тек за месец дана", каже Ђилас.

Након обиласка Бизнис инкубатора Канцеларије за младе, Ђилас је додао да "данас кука и 475.000 пензионера који су остали без 13. пензије, која је тако громогласно уведена пре годину дана".

Међутим, нагласио је да Град функционише нормално у ситуацији која баш није нормална за град. Оцењује да није нормално да се уводе привремене мере Београду, јер то онда значи, како је објаснио, да су те привремене мере уведене у целој држави. 

Ђилас тражи да се следеће седмице закаже седница Скупштине града, како би се решили поједини технички проблеми и град и градска предузећа наставили да функционишу.

"Разговарао сам са замеником председника Скупштине града Зораном Алимпићем и затражио да се следеће недеље закаже Скупштина града Београда", рекао је Ђилас.

"Период потенцијалних блокада"

Према његовим речима, улази се у период "потенцијалних блокада", с обзиром на то да истичу мандати вршилаца дужности директора у многим предузећима, а да им ти мандати нису продужени.

Ђилас је рекао и да није од оних који сматрају да је штедња начин да се привреда покрене, али да држава треба да штеди и да су добре најаве да више неће бити толико службених путовања.

Према његовим речима, у Београду већ четири године нема службених путовања, осим у екстремним случајевима и када онај који их организује плаћа све трошкове.

"То смо давно увели и то је један од разлога зашто се Београд развија", каже Ђилас.

Наглашава да ће убудуће говорити само о позитивним стварима које су урадили његови сарадници и идејама које намеравају да спроводу.

"Неки други сматрају да је поента критиковати све, измишљати, износи неистине попут оних да београдска предузећа имају задужења од 450 милиона евра, а она су око пет пута мања. Свако има свој приступ, причу, политику и живот и нека се свако тога држи у будуће, а грађани ће бити ти који ће рећи шта мисле да је исправно", рекао је Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи