Читај ми!

ДСС: Нове мере неће помоћи грађанима

Најављене економске мере неће довести до развоја Србије и неће помоћи грађанима, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић. Разлог је системска грешка у српској привреди која води до европских интеграција, до спровођења ССП-а, каже Петковић.

Демократска странка Србије сматра да најављене економске мере Владе Србије неће донети "оздрављење привреде" ни довести до развоја Србије.

Портпарол те странке Петар Петковић изјавио је на конференцији за новинаре да најављене економске мере неће помоћи грађанима Србије, наводећи да је разлог системска грешка у српској привреди која води до европских интеграција - до спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП).

Петковић је навео да је ССП кључ због чега српска привреда не може да се развија и да Србији неће бити боље све док се наставља са "погубном политиком европских интеграција".

"Од 2008. године Србија је изгубила на стотине милиона евра због ССП-а и никакве мере не могу да помогну", рекао је Петковић.

Забрињавајуће је што је, како тврди, садашња власт попут претходне слепа и не види праву реалност када је реч о ЕУ.

Подсећа да је Исланд прекинуо све преговоре са ЕУ, као и да се у Великој Британији припрема референдум за излазак из Уније

"Само власт у Србији не види или не жели да види шта се дешава у ЕУ", рекао је Петковић и додао да ће ДСС изаћи са стратегијом политичке будућности Србије која подразумева прекид преговора са ЕУ и отварање врата за проглашавање политичке неутралности.

На питање да ли ће лидер те странке Војислав Коштуница учествовати у ТВ дуелу са лидером напредњака Александром Вучићем, демократа Драганом Ђиласом и либерала Чедомиром Јовановићем, Петковић је казао да треба да се види да ли је тај позив стваран или је реч о пропаганди.

"Уколико би дошло до једног таквог разговора, с једне стране стола би требало да седе Вучић, Ђилас и Јовановић, јер се они залажу за Бриселски споразум, односно њихове странке за политику наставка вођења Србије у правцу ЕУ, а с друге стране би седео Коштуница са политиком политичке неутралности и развоја Србије за коју се залаже ДСС", рекао је Петковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи