Читај ми!

Премијер са лидерима Албанаца 10. октобра

Ивица Дачић ће 10. октобра у Београду разговарати са представницима Албанаца са југа Србије, најавио Зоран Станковић и додао да ће током октобра са Албанцима разговарати и министри. Станковић се у Бујановцу састао са шефом мисије ЕУ Мајклом Давенпортом.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић најавио је да ће премијер Ивица Дачић разговарати са представницима Албанаца са југа Србије 10. октобра у Београду.

Станковић је, после састанка са представницима српских политичких партија у Бујановцу, Танјугу рекао да је све договорено у вези са сусретом премијера Дачића и лидера Албанаца и да ће током октобра и министри разговарати са представницима Албанаца.

"Након састанка са премијером, предвиђено је већ у другој половини октобра да министарка здравља Славица Ђукић Дејановић посети Прешево. Ми ћемо интензивније кренути да решавамо животне проблеме грађана Прешева, Бујановца и Медвеђе на основу оног оквира у седам тачака, који је Влада Србије усвојила на седници 6. јуна", рекао је Станковић.

Објаснио је да су Влада Србије и Координационо тело анализирали све што је у протеклих 12 година урађено и решено, али и оно што није завршено на подручју те три општине.

"Обавили смо разговоре са свим оним људима који су учествовали у решавању проблема, па смо у том правцу разговарали и са Небојшом Човићем у два наврата, који је иначе од 2001. до 2005. године водио Координационо тело. Желимо сада да све сублимирамо и све скупимо на једном месту и кажемо - држава је преузела у протеклих 12 година те обавезе. Реализација тих обавеза мора да се оствари и да се каже шта је то остварено, а шта није", рекао је Станковић.

После састанка са лидерима српских политичких партија у Бујановцу, заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић рекао је да су Срби задовољни радом Координационог тела.

Потврдио је да су добили обећање да ће се кренути са решавањем инфраструктурних и привредних проблема на југу Србије.

Подршка ЕУ развоју југа Србије

Зоран Станковић се у Бујановцу састао са шефом Делегације Европске уније у Србији Мајклом Давенпортом.

Оценили су да је развој југа Србије приоритет и за Србију и за Европску унију.

Давенпорт је рекао да први пут као шеф Делегације ЕУ посећује југ Србије, истичући да снажно подржава сваки план који доприноси просперитету тог подручја.

"Делегација Европске уније снажно је ангажована овде и желимо да наставимо сарадњу и са Координационим телом и са све три општине, да заједничким радом побољшамо ситуацију за обичне грађане. Наставићемо такође наш велики пројекат Прогрес и мислим да ћу имати прилику данас и сутра да видим неке конкретне резултате и да причам са грађанима", рекао је Давенпорт.

Председник Координационог тела Зоран Станковић указао је на то да је отварање нових радних места на југу Србије најважнији задатак.

"Давенпорт је исказао велику потребу да се развојне активности на овом простору дешавају знатно брже, да су свеобухватније и да заједничким снагама треба да побољшамо живот и рад. Да на овом простору омогућимо већи број радних места, јер је то главни разлог исељавања људи са ових простора и повећања броја азиланата", изјавио је Станковић.

Следеће године нова зграда Економског факултета

Зоран Станковић изјавио је данас на свечаности поводом почетка нове школске године на Економском факултету у Бујановцу, да ће следеће године студенти слушати наставу у новој згради.

Станковић је, честитајући студентима треће генерације почетак школске године, објаснио да су средства обезбеђена и да би зграда већ била завршена да није било проблема поводом имовинско правних односа на локацији предвиђеној за градњу.

Декан Факултета Ненад Вуњак подсетио је да пре две године када је факултет отворен многи нису веровали да ће опстати, јер су, како је рекао, сматрали да је то само политичка фарса.

Напоменуо је да студенти и професори у протекле две године нису изгубили ниједан час и да за студирање на том факултету влада велико интересовање.

На свечаности у великој сали Дома кутуре у Бујановцу поред осталих говорили су шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Питер Буркхард, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Мухедин Фијуљанин и представници локалних самоуправа, факултета из Тетова и Националног савета Албанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи