ДС: Србија на ивици пропасти

Влада Србије je својом неспособношћу довела Србију на ивицу пропасти, саопштава ДС, упозоравајући Владу на алармантно стање у економији. ДС захтева хитно заказивање седнице парламента о економској ситуацији.

Демократска странка упозорава Владу Србије на алармантно стање у економији и истиче да је Влада Србије својом неспособношћу довела Србију на ивицу пропасти.

Буџетски дефицит у априлу износи 26 милијарди динара, од почетка године тај износ је 76 милијарди, што представља чак 62 одсто од укупног планираног дефицита на годишњем нивоу, наводи ДС у саопштењу.

Влада Србије покушава сопствену неспособност да прикрије најавама измена пореских закона чиме ће локални буџети бити практично уништени, истичу демократе.

"Општине и градови у Србији и Војводини, у прва четири месеца ове године остварили су суфицит у износу од 11 милијарди динара. Локалне самоуправе и Војводина уштеделе су 11 милијарди динара док је републички буџет у губитку од 76 милијарди динара", наводи се у саопштењу.

ДС наводи и да је у марту забележен нови раст незапослености а број незапослених грађана је од почетка године порастао за 32000.

Стране директне инвестиције у прва два месеца само су 90 милиона евра, што је далеко испод најављеног плана да ће годишње инвестиције износити две милијарде евра, упозорава ДС.

У саопштењу ДС подсећа премијера Дачића да је његова Влада још у октобру прошле године замрзла плате и пензије, које су због високе стопе инфлације данас реално ниже за седам одсто него пре годину дана.

Демократска странка захтева хитно заказивање седнице Скупштине на којој би се расправљало о економској ситуацију у Србији, а коју је ДС раније затражио, јер је данас, како се наводи, потпуно огољена чињеница да ова Влада нема економски план и да није способна да решава свакодневне проблеме са којима се грађани суочавају.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару