Читај ми!

Богдановић: Оптимиста у вези са применом споразума

Горан Богдановић рекао да је, након посете Вучића Косову, оптимиста по питању споразума Београда и Приштине, али нагласио да ће за његову примену бити потребно време и више разговора са представницима косовских Срба.

Бивши министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је да је, након посете Александра Вучића Косову, оптимиста по питању Споразума о нормализацији односа са Приштином, али да сматра да је за његову примену потребно време и више разговора и са осталим представницима косовских Срба.

"Имајући у виду чињеницу да је потпредседник владе доста аргументовано говорио о споразуму и да су остале дилеме око неких кључних ствари за које су Срби највише заинтересовани и чега се највише плаше. Мислим да ће требати време и неколико разговора са политичким представницима Срба а не само са челницима општина", казао је Богдановић за агенцију Бета.

Бивши министар, који је сада посланик Демократске странке у Скупштини Србије, као те кључне ствари навео је бригу Срба о томе какве ће бити дипломе, печати, уставно-правни оквири, надлежности.

Према његовим речима, важно је чути размишљања свих релевантних фактора на читавом Косову, не само својих партијских људи или председника општина, поготово када се зна да су некима истекли мандати и да немају пун легитимитет.

"Политику не воде само одборници, већ и председници тих странака. Не можете ви за два, три сата разговора да чујете свако мишљење, сваког политичког представника. То (разговор са одборницима) је одлично одрађен посао, али тај разговор се мора наставити и са политичким представницима Срба са Косова не само са општинским челницима", казао је бивши министар. Богдановић, који живи на северу Косова, оценио је да је добро што је Вучић био на Косову.

"Оптимиста сам (по питању реализације споразума), не можемо се супротстављати држави Србији колико год споразум био лош и колико год сматрамо да је могао бити бољи. Са владом морамо да сарађујемо на имплементацији", навео је Богдановић.

Према његовим речима, Срби са Косова не могу доводити у незавидан положај остатак Србије зато што неки политички лидери и партије сматрају да не треба ништа радити - да проблеме треба гурнути под тепих и замрзнути их.

Богдановић је оценио да је грешка што Вучић није позвао посланике из Скупштине Србије који живе на Косову на разговор о Споразуму, прецизирајући да у скупштини има четворо таквих посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару