Читај ми!

Ивановић: Храбар и државнички потез Вучића

Председник грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић каже да је посета вицепремијера Александра Вучића Косову и Метохији храбар и државнички потез којом је послата порука да Србија неће напустити институције Срба на Косову и Метохији

Посета Александра Вучића Косову и Метохији је храбар и државнички потез који шаље поруку да Србија неће напустити институције Срба на Косову и Метохији.

"Веома храбар и рекао бих државнички потез Вучића јер је то исто могао да реши, како је и сам Вучић рекао, из Београда - распуштањем четири општине и увођењем привремених мера", изјавио је Ивановић.

У изјави Танјугу Ивановић је рекао да сама чињеница да је први потпредседник дошао и разговарао са људима који се не слажу са бриселским споразумом представља велики помак.

Вучић је, напомиње Ивановић, дао неке одговоре и самим тим довео у дилему неке људе који су доскора били апсолутно сигурни да ништа од споразума не ваља и да се не може применити.

"Важно је да знамо да Србија неће напустити ове институције, да ће наставити да финансира и здравство и школство, да ће дипломе бити компатибилне и као такве прихваћене у Србији", рекао је Ивановић и додао да све то даје један "умирујући тон".

Ивановић каже и да је битно да се питањем Косова не баве само премијер и заменик премијера него да се у овај процес укључе и други министри - здравља, просвете, енергетике, локалне самоуправе, јер под окриљем тих ресора има доста запослених на Косову.

Према речма Ивановића, на тај начин ће се преностии шта је политика Владе Србије и које су гаранције које Влада даје "а не да се то препушта политичким партијама које по правилу то мало искривљено преносе на ниже нивое према косовским Србима".

Ивановић је такође навео да је током разговора Вучића са одборницима четири општине севера Косова била је видљива поларизација јер су против бриселског споразума, мотивисани партијском политиком, били представници ДСС-а и радикали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару