Читај ми!

СПС о Вучићевој посети Космету

Посета Вучића Косову и Метохији велики искорак, руши се тврђава предрасуда, рекао Бранко Ружић. Жарко Обрадовић оцењује да је Вучићева посета Космету важна јер је грађанима објашњена садржина бриселског споразума, што смањује простор за манипулације.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић оценио је да је посетом првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића Косову и Метохији направљен велики искорак у афирмацији одлуке Владе, парламента и бриселског споразума.

"Већ данас ствари су много јасније и тврђава предрасуда се руши као кула од карата", рекао је Ружић агенцији Бета.

Он је додао да ће бити још изазова и подељених мишљења.

Међутим, како је истакао, народ на Косову и Метохији великом већином је схватио да само заједно можемо постићи "заједнички национални циљ, колико год пут ка њему био трновит".

"Веома је драгоцено и то што су сви наши сународници на Косову и Метохији имали прилику да у директном ТВ преносу чују јасну аргументацију Владе, коју је изнео Вучић", рекао је Ружић.

Он је оценио и да је обесмислена жеља оних који су јуче покушали да манипулишу епом о Косову и сентиментом наших сународника.

Обрадовић: Вучић смањио простор за манипулације

Заменик председника СПС-а Жарко Обрадовић оценио је да је Вучићева посета Космету важна, јер је грађанима непосредно објашњено шта је садржина бриселског споразума што смањује простор за манипулације.

Социјалисти апсолутно подржавају Вучићеву посету Косову и Метохији зато што су грађани имали прилику да чују шта предстоји, што ће смањити број оних који му се противе, рекао је Обрадовић за Танјуг.

Реч о храбром и веома важном потезу првог потпредседника Владе Србије, јер смо сада ближи разумевању садржаја тог документа, рекао је Обрадовић, додајући да је Вучић у контакту са грађанима нашао и постигао ту меру позитивног односа и сагласности око садржаја документа.

Према његовим речима, нереално је очекивати да сви прихвате споразум, јер је тешко постићи сагласност свих око било које теме, али сигуран је да ће се сада повећати број оних који прихватају споразум.

Говорећи о имплементацији споразума, Обрадовић је рекао да очекује пуно активности у наредним недељама јер суштина је, додао је, да се отворена питања реше на начин који би помогао људима на северу Косова и Метохије, али и у осталим деловима покрајине да добију гаранције за бољи живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару