Читај ми!

Јовановић: Примена споразума најзначајнија

Примена споразума у Бриселу најзначајнији посао у земљи који превазилази улогу владајуће коалиције и једне власти, оценио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да је примена споразума у Бриселу најзначајнији посао у земљи који превазилази улогу владајуће коалиције и једне власти.

Јовановић је новинарима у Скупштини Србије рекао да проблем са бриселским споразумом није у томе што га не подржавају косовски Срби, већ у недостатку алтернативне политике која би га пратила.

"Они су споразум у Бриселу направили како би своју власт консолидовали, а сви проблеми са којима се суочавамо су последица чињенице да су до споразума дошли Милошевићевом методологијом и да не знају шта ће дан пошто су тај споразум у парламенту верификовали - јер нема визије", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, споразум у Бриселу Србији пружа нову шансу, коју власт умањује позивањем на референдум, поделом између југа и севера Косова и "поштапањем" са државним функционерима.

Јовановић је оценио да су Срби са Косова таоци политике која се у Београду водила 20 година.

"Народ на Косову је талац и њему је потребна помоћ, а не оно што се у овом тренутку нуди као рецепт за примену споразума", рекао је Јовановић и изразио сигурност да Срби са севера Косова не размишљају о сукобу са Београдом.

"Најмање што нам је потребно су међусобни сукоби, а још мање релативизовање значаја тог споразума, који пресудно утиче на будућност нашег друштва и сваког човека у земљи", рекао је лидер ЛДП-а.

Коментаришући најављену посету потпредседника Владе Александра Вучића Косову, Јовановић је рекао да он "нема шта да тражи на Косову као појединац или као потпредседник Владе".

"Он је своју улогу одиграо у Бриселу и овде у парламенту, то више није мисија једног човека. Ова држава треба да изађе пред те људе и преузме одговорност за све оно што им је учинила, за лажи којима их је затровала и суочи се са чињецом да они не могу тако брзо да се пресвуку као што су људи овде. За њих је пре две године Звонко Веселиновић био јунак и Милош Обилић, за нас је и тада и сад био криминалац", додао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару