Читај ми!

Брамерц са српским званичницима

Сарадња Србије и Хашког тужилаштва обавља се добро, професионално и без проблема, оценио је главни тужилац тог трибунала Серж Брамерц на састанку са премијером Србије Ивицом Дачићем. Брамерц се састао и председником Националног савета за сарадњу са Трибуналом Расимом Љајићем и државним секретаром у Министарству одбране Александром Николићем.

Другог дана посете Београду, главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц састао се са премијером Ивицом Дачићем, председником Националног савета за сарадњу са Трибуналом Расимом Љајићем и државним секретаром у Министарству одбране Александром Николићем.

Сарадња Србије и Хашког тужилаштва обавља се добро, професионално и без проблема, оценио је главни тужилац Серж Брамерц током разговора с премијером Ивицом Дачићем који је одржан данас у Влади Србије.

Дачић је током састанка истакао и значај расветљавања злочина трговине органима на Косову и Метохији, оцењујући да је успостављена добра сарадња с истражним тимом Еулекса у расветљавању овог злочина, наводи се у саопштењу канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Премијер је поновио иницијативу да особе осуђене у Трибуналу казне издржавају у Србији.

Дачић је захвалио главном хашком тужиоцу на доприносу потписивању Протокола о уступању доказа с Тужилаштвом Босне и Херцеговине, јер на тај начин починиоци ратних злочина постају доступни, а њихово процесуирање ефикасније.

Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић и главни тужилац Трибунала Серж Брамерц сагласили су се да се сарадња у области достављања документације и приступа архивама државних органа и сведоцима одвија на веома високом нивоу и да нема отворених питања.

Љајић је обавестио Брамерца о захтеву да се сва документација која је достављена из Србије, као одговор по захтевима за помоћ Тужилаштва, а која није коришћена у поступцима пред Трибуналом, врати Србији.

Разговарало се и о појединим поступцима који се тренутно воде пред Трибуналом, додаје се у саопштењу.

Национални савет за сарадњу са Трибуналом ће наставити да и у будућности предузима све потребне мере како би се сарадња у овим областима и даље одвијала несметано.

Брамерц се састао и са државним секретаром Министарства одбране Александром Николићем, а јуче је разговарао са српским тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

Како је раније најављено из Хага, Брамерц ће боравити до 9. маја у радној посети Београду, у оквиру припреме редовног полугодишњег извештаја за Савет безбедности УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару