Читај ми!

Седница Председништва ДС-а

На седници Председништво ДС-а разговарано о споразуму Београда и Приштине и евентуалном референдуму, изјавила Александра Јерков. Бићемо критични према свему што није добро и давати предлоге решења за проблеме, наводи ДС у саопштењу.

Портпаролка Демократске странке Александра Јерков изјавила је да је данашња седница Председништва ДС-а, на којој је разговарано о актуелним темама, била редовна седница.

На сатанку се разговарало о споразуму Београда и Приштине, као и евентуалном референдуму, али нису донети никакви закључци, рекла је Јерков агенцији Танјуг.

Седница је почела нешто после 12 часова. У Крунску је први стигао лидер демократа Драган Ђилас, а затим и функционери странке Драгољуб Мићуновић, Оливер Дулић, Милица Делевић, Борислав Стефановић, Александар Шапић, Александра Јерков.

Демократска странка демантовала је вечерас наводе појединих медија да се на седници Председништва те странке расправљало о захтеву председника странке Драгана Ђиласа да у наредна два месеца демократе не критикују Владу Србије.

Поручујући да ДС неће учинити ништа да угрози могућност да Србија добије датум за почетак преговора с ЕУ у јуну, та странка наводи у саопштењу да то, "као што је Ђилас у јучерашњем разговору за РТС рекао, не значи да ДС неће критиковати Владу Србије, него да неће изазивати нестабилност и бити деструктивна, како су то чиниле странке које су данас на власти у време док су биле у опозицији".

ДС поручује да ће свакако бити критична према свему ономе што није добро и давати предлоге решења за проблеме у економији, образовању, здравству, као и критиковати нестручност министара у актуелној влади, атмосферу линча и несигурности која се у Србији ствара.

ДС у саопштењу прецизира да је политика те странке одувек била Србија као чланица ЕУ и да због тога могућност добијања датума за почетак преговора у јуну види као круну своје двадесетогодишње политике.

ДС је демантовала и да је састанак Председништва завршен без закључака.

"Ово су биле теме о којима је расправљало Председништво ДС и ово су закључци са тог састанка", наведено је у саопштењу, у коме се додаје да су информације које су раније пренели поједини медији "истргнуте из контекста и не одражавају суштину, форму и садржину састанка Председништва ДС".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару