Читај ми!

Гашић: Референдум нема везе с датумом

Потпредседник СНС-а Братислав Гашић изјавио да референдум и тражење решења за Косово и Метохију немају везе са добијањем датума почетка преговора са ЕУ. Срби на Косову морају да схвате да је једини прави пут за њих онај којим иде Србија, поручио Гашић.

Потпредседник Српске напредне странке Братислав Гашић изјавио је да референдум и проналажење решења за Косово и Метохију немају везе са датумом за почетак преговора о чланству у ЕУ и додао да не види разлог зашто би се добијање датума пролонгирало.

На питање да ли би расписивање референдума могло да угрози датум за почетак приступних преговора, Гашић је Танјугу рекао да проналажење решења за Косово и Метохију нема везе са добијањем датума, већ са модернизацијом Србије и њеним напретком.

"Србија је, од кад постоји ова Влада, за само неколико месеци, направила озбиљан посао, остварила видљив напредак у процесу реформи на свим пољима, а то је препознато и у Европској унији", рекао је Гашић додајући да нема разлога за пролонгирање одлуке о датуму.

Упитан да ли је потписивање споразума у Бриселу утицало на рејтинг Српске напредне странке, Гашић је рекао да СНС и лидер странке Александар Вучић уживају огромну подршку народа", као и да су грађани Србије у СНС видели људе који су спремни да часно и одговорно раде за добробит земље "без маркетиншких лажи и манипулација".

"Сматрам да грађани Србије први пут, после много година, имају поверења у своје лидере, пре свега у Александра Вучића и да верују да ће он на најбољи начин увек заступати државне и интересе свих грађана", рекао је потпредседник СНС-а.

Он је подсетио да је на Главном одбору СНС, на коме је и прихваћен бриселски споразум, отворена могућност да грађани на референдуму кажу шта мисле, а представницима Срба недвосмислено је предочено да нису угрожени државни и национални интереси, што је учинио и лично Вучић, који се, како је навео Гашић, лавовски борио за свако слово споразума.

Разумемо наш народ, рекао је Гашић и додао да морамо бити свесни реалности и позиције у којој се данас Србија налази и да Срби на Косову морају да схвате да је једини прави пут за њих онај којим иде Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару