Читај ми!

Ђилас: ДС ће подржати споразум

Ако буде референдума, ДС ће подржати споразум постигнут у Бриселу, рекао лидер демократа Драган Ђилас. Он је рекао да лично мисли да референдум није потребан, али ће о томе коначну одлуку донети Председништво странке.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да ће та странка, уколико власт реши да се на референдуму постави питање о прихватању бриселског споразума, своје бираче позвати да подрже тај споразум.

 

"Ако Влада одлучи да се ово питање постави на референдуму, ДС ће узети активно учешће и позвати своје бираче да подрже прихватање споразума, како би се избегла изолација земље и омогућило добијање датума за почетак преговора о уласку Србије у ЕУ", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Он је изјавио да се лично противи референдуму о споразуму о Косову, али да ће Председништво ДС-а о томе одлучити у уторак.

"Мој став је да референдум није неопходан, јер постоји јасна већина проевропских снага и посланика у Парламенту и требало би избећи ризик од неуспеха референдума и неизласка 50 одсто бирача", рекао је Ђилас.

Упитан о извињењу председника Србије Томислава Николића за злочине који су почињени у име Срба, он је казао да је добро то што се Николић извинио, али да је штета што то није прихватио пре шест година, када се за злочине извинио тадашњи председник Републике Борис Тадић.

"Тадића су тада називали издајником. Не видим потребу да се сваки председник извињава, извинио се један председник и тиме преузео одговорност на себе" за оне припаднике српског народа који су чинили злочине, рекао је Ђилас.

Председник ДС је оценио да Николић "сваки дан даје различите изјаве, што говори о његовој неозбиљности која се преноси и на државу".

"Изгледа да они који пишу Николићу изјаве не комуницирају међусобно или он нешто погрешно прочита, па онда мора да прочита нови текст", рекао је Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару