Читај ми!

Дачић: Влада спремна за референдум

Влада ће бити спремна на референдум, ако за то буде било потребе, рекао премијер Србије Ивица Дачић нагласивши да има разумевања за различите ставове о бриселском споразуму. Одлука о прихватању бриселског споразума била веома важна због целе Србије, а не само због севера Косова, поручио Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да има разумевања за различите ставове о бриселском споразуму и рекао да постоји спремност да се одлука о прихватању споразума провери на референдуму, али да би у том случају сви имали обавезу да спроводе резултат тог изјашњавања.

После састанка с косовским Србима, за који каже да је био коректан, Дачић је потврдио да ће Влада бити спремна на референдум ако за то буде било потребе.

"Ако неко жели референдум, а да након након тога опет не спроводи одлуке тог референдума, то неће моћи", рекао је Дачић у Нишу, где се састао са министром Руске Федерације за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елемантарних непогода Владимиром Пучковим.

Премијер Дачић је рекао да су многе ствари на данашњем састанку разјашњене, као и да ће разговори бити настављени у уторак.

"У уторак ћемо наставити разговор, имамо још доста других питања, доста других тема, као што је имовина, положај Српске православне цркве", рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да је ово само једно привремено, а не коначно решење за Косово и Метхију.

"Сигурно је да ми са успехом не можемо доћи до коначног решења без помоћи пријатеља, а наш највећи пријатељ је Руска федерација", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је одлука о прихватању бриселског споразума била веома важна због целе Србије, а не само због севера Косова.

Он је напоменуо да уопште није проблем да неко има различито мишљење, али да једино што је неприхватљиво за њега, првог потпредседника Александра Вучића као и Владу Србије разговор о томе да ли неко мање или више воли Србију и српске националне интересе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару