Читај ми!

Ђилас: У Војводини нема сепаратизма

Док Владу Војводине води Демократска странка, у Војводини нема, нити ће бити сепаратизма, рекао Драган Ђилас. Председник Покрајинског одбора ДС-а Мирослав Васин рекао да је на протесту у Новом Саду било мање од 10.000 људи, и то већином из унутрашњости.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да у Војводини нема, нити ће бити сепаратизма док Владу Војводине води Демократска странка.

"Позивамо председника Владе Србије да прекине ову фарсу и фабриковање непостојећих непријатеља. Премијер треба да седне са, на основу Устава, изабраним председником Владе Војводине и кроз разговор реши проблеме који очигледно постоје", навео је Ђилас у писаној изјави.

Ђилас је, такође, навео да проблем Србије није на северу, у Војводини, већ на југу земље - на Косову и Метохији.

Васин: На митингу мање од 10.000 људи

Председник Покрајинског одбора ДС-а Мирослав Васин изјавио је да је на протесту у Новом Саду било мање од 10.000 људи, и то већином из унутрашњости.

Васин је на конференцији за новинаре рекао да је у Новом Саду било малтене више аутобуса којима су довожени учесници митинга, него самих митингаша.

"Најмање је било грађана Војводине и Новог Сада, а градјани који су аутобусима доведени из остатка Србије имају исти легитимитет да траже промену власти у Војводини као што би био легитимитет Новосађана који би тражили смену градоначелника Врања", рекао је Васин.

Он је рекао да је на грађанима Новог Сада да процене коме ће веровати - својим очима или, како је рекао, Вучићевој полицији која је проценила да је на митингу било више од 30.000 учесника.

"Ако је декларација која позива на поштовање Устава Србије сепаратистичка, онда се може рећи и да је сам Устав Србије сепаратистички, а ако смо ми из Владе Војводине починили сепаратистички акт позивам да нас ухапсе у складу са законом ове земље", рекао је Васин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару