Читај ми!

СНС: Повлачење Декларације и оставка Пајтића

Кључни захтеви на сутрашњем протесту пред Владом Војводине биће повлачење Декларације о уставним правима Војводине и оставка покрајинског премијера Бојана Пајтића, рекао потпредседник СНС-а Игор Мировић.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић рекао је да ће кључни захтеви на сутрашњем протесту пред Владом Војводине бити повлачење Декларације о уставним правима Војводине и оставка покрајинског премијера Бојана Пајтића.

Мировић је на конференцији за новинаре рекао да би се Пајтићевом оставком стекли услови за превремене изборе у Покрајини.

Митинг ће бити миран и достојанствен, рекао је Мировић и позвао грађане Новог Сада да му се прикључе и да понесу са собом лалу или неки други цвет "и тако покажу да нисмо револуционари, већ пристојни грађани који се противе опстанку приватне државе Војводине".

"Нећемо дозволити провокације нити нарушавање јавног реда и мира, упркос неким информацијама о могућим изрежираним инцидентима од оних који су продуковали ову Декларацију", поручио је Мировић.

Учесници скупа желе да покажу да нису за револуцију, већ да су цивилизовани људи и да историја не мора нужно да се понавља, нагласио је потпредседник СНС-а.

Мировић је поздравио данашњи апел председника покрајинског парламента Иштвана Пастора да покрајинска Влада повуче Декларацију.

"То је знак да и у неким странкама владајуће коалиције у Покрајини постоји интерес за дијалог и компромис. Зато поздрављам поруке и из СВМ-а и ЛСВ-а, а то је за нас и сигнал да у владајућој коалицији постоје неслагања око начина представљања Декларације, али и око њеног садржаја", рекао је Мировић.

Мировић је најавио да ће СНС учествовати у раду свих скупштинских одбора и да подржава дијалог у институцијама, али на трагу њихове инцијативе којом се оспорава легитимитет актуелне покрајинске власти.

Навео је и да ће уз протестно окупљање пред Бановином бити организована и протестна шетња централним градским улицама у Новом Саду, али није могао да потврди да ли ће се митингу придружити и лидер СНС-а Александар Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару